Όλη η συνεντευξη του Αλέξη Τσιπρα στο Star: Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη στην Μαρα Ζαχαρέα στο Star έδωσε ο Αλέξης Τσιπρας:

Ο κύριος Μητσοτάκης με το εργασιακό νομοσχέδιο υλοποιεί τη βαθιά επιθυμία των βιομηχάνων και του ΔΝΤ. Κάνει το 8ωρο 10ωρο με ίση αμοιβή και δημιουργεί έναν ωκεανό φτηνών υπερωριών.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μια πολιτική διαφωνία. Έχουμε να κάνουμε με το ποιο είναι το όραμα και η αντίληψη για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Τις τελευταίες μέρες έγινε μια μεγάλη συζήτηση για ένα «συνέδριο» γονιμότητας το οποίο, με μια πολύ οπισθοδρομική και αντιδραστική οπτική, επιχείρησε να απαντήσει σε ένα υπαρκτό πρόβλημα της χώρας, το δημογραφικό.
Πως θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα; Όταν βάζουμε τα νέα ζευγάρια, άντρες και γυναίκες να δουλεύουν 10ωρα και Κυριακές; Πως θα κάνουν οικογένεια; Με τι μισθούς;
Τους ενδιαφέρει το μέλλον αυτής της χώρας, ή μονάχα τα κέρδη κάποιων επιχειρηματιών;

Είναι επίσης προκλητικό, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης υποσχέθηκε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός του το 2016, να φορτώνει κάθε χρόνο τον Έλληνα φορολογούμενο με 30 εκατομμύρια ευρώ. 128 εκατομμύρια σε 5 χρόνια. Αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά τη δημοκρατία, την ποιότητα του πολιτεύματος αλλά και την ισονομία στον τόπο.
Έταξε ότι δεν θα παίρνει ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση και από τα 9 εκατομμύρια ευρώ μόνο τα 3,5 πάνε στις τράπεζες.
Αλήθεια, με αυτά τα δεδομένα θα τον εμπιστευόταν κανείς έστω και για διαχειριστή της πολυκατοικίας του;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ