2/08/2021

Η Βασιλική Θάνου μιλάει για όλα

Μιλώντας στο Alert TV η κα. Θάνου ξεκαθάρισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντίθετος με τις συνταγματικές διατάξεις:

«Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός διότι είναι αντίθετος με τις συνταγματικές διατάξεις επειδή προσβάλει τον σεβασμό της προσωπικότητας. Αλλά υπάρχει και ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Ιανουάριο του 2021, που συνυπέγραψε και η Ελλάδα και αναφέρει ρητά ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Πώς αγνοούν το ψήφισμα, που συνυπέγραψαν και έρχονται στο εσωτερικό της χώρας και λένε άλλα πράγματα;» αναρωτήθηκε.

Η ανώτατη δικαστικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η ίδια έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό της όμως την ίδια στιγμή σέβεται απόλυτα όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

«Ακραία και δυσανάλογα μέτρα»

Σχολιάζοντας την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που προκάλεσε σοκ αναφορικά με τις απολύσεις των εργαζομένων που δεν θα εμβολιαστούν, η κα. Θάνου έκανε λόγο για «ακραίο μέτρο» και «εκβιασμό» των πολιτών.

Επικαλούμενη ένα ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης την 21η Ιανουαρίου 2021 η κα. Θάνου σημείωσε: «Εκεί αναφέρεται ρητά ότι δεν μπορεί να απολυθεί ένας εργαζόμενος επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό μέτρο και αυτή είναι η νομική, η επιστημονική άποψή μου. Πρόκειται για ακραία και δυσανάλογα μέτρα. Πρώτα πρέπει να κάνει η πολιτεία όσα υποχρεούται και έπειτα να αξιώνει από τον πολίτη να είναι συνεπής. Η πολιτεία πρέπει να πείσει τον πολίτη, για τον εμβολιασμό. Όχι να του τον επιβάλλει. Υπάρχουν άλλα ηπιότερα μέτρα, που και τον ίδιο προστατεύουν και τους γύρω του» τόνισε η ανώτατη δικαστικός.

Εκθέτει ακόμα και τους επιστήμονες το «ακαταδίωκτο»

Επιπλέον, η κα. Θάνου διαφώνησε ανοιχτά με το «ακαταδίωκτο» των επιστημόνων που ψήφισε η κυβέρνηση σχολιάζοντας ότι δικαιολογημένα οι πολίτες σκέφτονται ότι από πίσω «κρύβονται» παρατυπίες: «Δεν συμφωνώ. Εκθέτει ακόμα και τους επιστήμονες, που συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές. Δικαιολογημένα εμείς οι πολίτες πιστεύουμε ότι κάπου μπορεί να υπάρχει κάτι παράτυπο ή παράνομο και υποκρύπτεται με αυτή τη διάταξη» τόνισε η Βασιλική Θάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ