Αποκάλυψη: Η στημένη προβοκάτσια των εφοπλιστών στην Απεργία που γύρισε μπούμερανγκ (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών του Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) κ. Αντώνης Νταλακογιώργος στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

«Στόχος της κυβέρνησης να εξοντώσει εν τη γενέσει τους οποιαδήποτε οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων»

«Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι το πιο αντεργατικό και αντιδραστικό νομοσχέδιο όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου. Είναι μία στρατηγικής σημασίας επίθεση, ενάντια στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος.

«Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών αλλά και όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, εκλαμβάνουμε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη σαν μια πρόβα generale για την επαύριον των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση των απεργιών. Γνωρίζουμε ότι οι διατάξεις στο θέμα της απεργίας είναι τόσο πολύ αντιδραστικές, που έχουν στόχο τη μείωση και αν είναι δυνατόν, να εξοντώσουν στη γέννησή τους, οποιαδήποτε οργανωμένη πάλη, αντίδραση και αντίσταση των εργαζομένων και των συνδικάτων. Εμείς στεκόμαστε με τη σημερινή απεργία, αλλά και με τις επόμενες που θα πραγματοποιήσουμε, ενάντια σε αυτή την αντεργατική, ταξική πολιτική που στόχο έχει να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο και την εργοδοσία προκειμένου αν είναι δυνατόν, ανεμπόδιστα να επελαύνουν χωρίς καμία αντίσταση των εργαζομένων».

Ο κ Νταλακογιώργος τόνισε ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, έχει ως προϋπόθεση τη συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων προκειμένου οι όποιοι επενδυτές έρθουν στην Ελλάδα, να βρουν τους εργαζόμενους ως δούλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ