Γλυκά Νερά: Πώς «έσπασε» και ομολόγησε ο πιλότος – Οι αντιφάσεις και τα μοιραία SMS (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκά Νερά: To χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο – Το αποτύπωμα και το σκηνικό «ληστείας» που δεν έπεισε.

Ο 32χρονος πιλότος και σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, είναι ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή της νεαρής κοπέλας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Ο συντετριμμένος σύζυγος λίγες ώρες μετά το φονικό, ο άνθρωπος που στον επικήδειό του για την αγαπημένη του σύζυγο έλεγε ότι «λυπάται που δεν θα γνωρίσει πόσο υπέροχη μανούλα είχε», είναι τελικά ο άνθρωπος που στέρησε από το μωράκι τη μανούλα του.

Οι όλο ευτυχία φωτογραφίες που ανέβαζε το ζευγάρι στα social media ήταν τελικά το περιτύλιγμα μιας βασανιστικής σχέσης, ενός γάμου που κατέληξε σε τραγωδία.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται, η σχέση του ζευγαριού ήταν θυελλώδης τους τελευταίους μήνες, με αρκετούς καυγάδες, φωνές και συνεχείς προστριβές. Ο 33χρονος μάλιστα φέρεται να ζήλευε την 20χρονη, ενώ ούτε η παρουσία του παιδιού ηρέμησε τις εκρηκτικές καταστάσεις στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είχε φτάσει την Καρολάιν στα όριά της, η οποία φέρεται να είχε διαμηνύσει στον Αναγνωστόπουλο ότι θα φύγει από το σπίτι. Αυτό αποδεικνύεται και από το κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο εντοπίστηκαν αναζητήσεις ξενοδοχείων στην Αθήνα από γνωστή πλατφόρμα.

Τo τραγικό βράδυ της 10ης Μαΐου

Το μοιραίο βράδυ της 10ης προς την 11η Μαϊου η Καρολάιν βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό τους. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο σαλόνι, μαζί με το μωρό, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την τελευταία εικόνα που έχει καταγράψει η κάμερα στις 12.30. Αυτό έχει αποτυπωθεί από την κάμερα ασφαλείας, λίγο πριν αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης, πράγμα που έγινε περίπου μία ώρα αργότερα.

glykanerapilotos1352021

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών το ζευγάρι τσακωνόταν μέσω μηνυμάτων, με την Καρολάιν να χαρακτηρίζει τον πιλότο «stupid» σε ορισμένα από αυτά. Εκείνο είναι και το διάστημα που οι αστυνομικοί τοποθετούν τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, με τα στοιχεία να μην επιτρέπουν στον πιλότο να αρνηθεί πλέον πως είναι ο δολοφόνος.

Ο Αναγνωστόπουλος αρνούνταν μέχρι τελευταία στιγμή την εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο, οι ασφυκτικές πιέσεις των αστυνομικών και τα ατράνταχτα στοιχεία τον έκαναν να «σπάσει» και να ομολογήσει πως αυτός είναι ο δολοφόνος της συζύγου του.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία», είπε στους αστυνομικούς ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

H σοκαριστική περιγραφή του πιλότου

Σοκαριστικά είναι τα όσα ομολόγησε ο 33χρονος πιλότος για το πώς σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, μετά από 5ωρη ανάκριση στη ΓΑΔA, έσπασε και ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

 

«Με έδιωξε από το κρεβάτι εκείνο το βράδυ»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, αποδίδει την πράξη του σε βρασμό ψυχής μετά από τσακωμό που είχαν με την Καρολάιν Κράουτς. Οπως υποστήριξε, εκείνο το βράδυ τον έδιωξε από το κρεβάτι για μια ακόμη φορά. Ισχυρίστηκε δε ότι η Καρολάιν άφησε με δύναμη -σχεδόν πέταξε – το μωρό μέσα στην κούνια του, γεγονός που τον εκνεύρισε και τον οδήγησε στο έγκλημα.

Με μια μπλούζα της έφραξε στόμα και μύτη

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα της έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

glykanera pilotos

Στη συνέχεια σκηνοθέτησε τα πάντα, όλα τα στοιχεία της δήθεν ληστείας -μέχρι και δέθηκε μόνος του για να αποσείσει τις υποψίες από επάνω του.

Ωστόσο, οι αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε και τα κενά μετά τα ευρήματα της ΕΛΑΣ από τα ψηφιακά πειστήρια, ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τις αρχές στην ενοχή του. «Δεν ήταν ένα ανέφελο ζευγάρι. Η Καρολάιν ψαχνόταν να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί», ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που δείχνουν ότι την τελευταία βραδιά πριν από το στυγερό έγκλημα η Καρολάιν έψαχνε στο booking ξενοδοχείο στην Αθήνα για να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί τους.

Τα SMS που αντάλλασσαν το μοιραίο βράδυ -«Θα σε χωρίσω και θα φύγω με το παιδί»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν γραπτά μηνύματα SMS από το κινητό της Καρολάιν με τον σύζυγό της το βράδυ του φόνου, με ύφος που προσιδιάζει με προστριβή ανάμεσά τους.

glyka 1

Τα μηνύματα φέρεται να τα αντάλλασσαν τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας, την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας στο ισόγειο του σπιτιού τους, με το μωρό αγκαλιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ανάμεσα στα ανακτηθέντα γραπτά μηνύματα να υπάρχει και απειλητικό SMS από την 20χρονη προς τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ότι θα τον χωρίσει και θα φύγει μαζί με το παιδί τους από το σπίτι, το ίδιο βράδυ του φόνου. Στοιχείο που -αν και εφόσον επιβεβαιωθεί- θα μπορούσε να συνιστά κίνητρο δολοφονίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Εις βάρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σχηματίζεται δικογραφία. Ο στυγερός καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, θα μεταφερθεί αύριο στα δικαστήρια όπου και πιθανότατα θα ζητήσει αναβολή για να ετοιμάσει την απολογία του.

Οι αντιφάσεις του πιλότου

Συγκεκριμένα:

    • Τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του πιλότου «έδειξαν» πως ο ίδιος, αν και είχε ισχυριστεί πως ήταν δεμένος από τους ληστές, πραγματοποιούσε κανονικότατα κλήσεις.
    • Αν και ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι τις επίμαχες ώρες, πριν υποτίθεται μπουν οι ληστές στο σπίτι, εκείνος κοιμόταν, η εφαρμογή Fitness που είχε καταβάσει ο ίδιος για να μετρά τα βήματα και τις θερμίδες που καίει κατά τη διάρκεια της ημέρας, έδειξε ότι τις κρίσιμες ώρες βρισκόταν εν κινήσει.
    • Το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Το κινητό – ρολόι έχει καταγράψει παλμούς στη νεαρή κοπέλα, την ώρα που η περιγραφή του συζύγου, που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας, θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη.
    • Ο 32χρονος δεν είχε πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το πώς κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι ληστές και τελικά να τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς όλα δείχνουν πως η κάρτα έχει αφαιρεθεί 4 ή 5 ώρες πριν μπουν οι φερόμενοι ληστές στο σπίτι.
  • Φαίνεται από την ανάλυση ότι υπάρχει στις 12 το βράδυ μία ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως και να υπήρχε κάποιο ζήτημα προστριβής του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη “stupid” στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Κάρολαιν, με την αστυνομία να διευρευνά περαιτέρω γιατί διατυπώθηκαν αυτές οι εκφράσεις.
  • Ένα ερώτημα που… βασάνιζε Αρχές και ιατροδικαστές ήταν όσα ισχυρίζεται ο πιλότος για την λιποθυμία του, ότι δηλαδή επί μία τουλάχιστον ώρα ήταν αναίσθητος. Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως εάν το λιποθυμικό επεισόδιο διαρκούσε 45 λεπτά ή και μία ώρα, όπως επικαλέστηκε ο 32χρονος, τότε ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε εγκεφαλικές βλάβες ή και θάνατο. Άρα, πώς συνήλθε ο πιλότος μετά τη λιποθυμία του χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας; Πώς είναι δυνατόν να είχε πλήρη διαύγεια ενώ ήταν αναίσθητος τόση ώρα;

Το αποτύπωμα και το σκηνικό “ληστείας”

Το ενδεχόμενο να υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια να σκηνοθετηθεί σκηνικό ληστείας στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, όπου δολοφονήθηκε η άτυχη Κάρολαιν, ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. Εκτός από τα ψηφιακά ευρήματα προέκυψαν πληροφορίες για την ύπαρξη μιας σημαντικής μαρτυρίας, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρχε ένα αποτύπωμα μέσα στη σοφίτα -το μοναδικό- για το οποίο είχαν πει ότι ανήκει σε έναν εργάτη.

glykanera pilotos4

Όμως δεν πήγαινε ούτε εργάτης συστηματικά στο συγκεκριμένο σπίτι, ούτε κηπουρός γιατί το ζευγάρι δεν είχε κήπο. Συνεπώς, ένα από τα ερωτήματα είναι πώς δημιουργήθηκε αυτό το αποτύπωμα. Σύμφωνα με τον ALPHA, ερευνάται αν υπάρχει συνεργός στην υπόθεση, υπό την έννοια της συγκάλυψης στοιχείων μετά τη δολοφονία και της παροχής βοήθειας σε κάποιου είδους “σκηνοθεσία”.

Το τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται πως έχει ενεργοποιηθεί μέσω μιας εφαρμογής σε ώρα που ο ίδιος έχει καταθέσει ότι ήταν δεμένος, δεν μπορούσε να κινηθεί και κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Ερώτημα που τίθεται: πώς ενεργοποιήθηκε και από ποιους αυτή η εφαρμογή στο κινητό.

glykanera

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα sms της μοιραίας βραδιάς. Συγκεκριμένα, εξετάζοντας το κινητό της 20χρονης οι αξιωματικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρήκαν τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει τα μεσάνυχτα εκείνης της νύχτας με τον σύζυγό της, λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί. Πρόκειται για sms που είναι σε οξύ τόνο και δείχνουν ότι υπήρχε μια ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Ενώ και τα δύο κινητά -του 33χρονου και της 20χρονης – είναι ενεργοποιημένα στην ίδια κεραία, δηλαδή στο σπίτι, οι αστυνομικοί λένε ότι ο σύζυγος ήταν στο ισόγειο και η Καρολάιν με το μωρό ήταν για αρκετή ώρα στη σοφίτα. Δηλαδή ήταν σε διαφορετικούς χώρους μέσα στο σπίτι και αντάλλασσαν μηνύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και μια αγγλική λέξη στο κινητό της 20χρονης γραμμένη για τον σύζυγό της, που ίσως θεωρήθηκε προσβλητική για τον 33χρονο πιλότο.

«Δεν είναι τυχαίο που στείλαμε το ελικόπτερο» λέει ο Μπαλάσκας

«Υπάρχουν “δεμένα” στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά» υπογράμμισε συγκεκριμένα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης» σημείωσε ακόμη συμπληρώνοντας πως «οι αστυνομικοί άρχισαν να δένουν την υπόθεση με διάφορα τεχνικά στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή τους».

«Δεν είναι τυχαίο που πήγε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αλόννησο με διαταγή του Αρχηγείου να φέρει τον πιλότο» υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το βράδυ.

ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Γι’ αυτό μεταφέραμε τον πιλότο στη ΓΑΔΑ – Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν  

Η αστυνομία προχώρησε σε ανακοινώσεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μετά και την κατάθεση του 32χρονου πιλότου στη ΓΑΔΑ το μεσημέρι της Πέμπτης (17/6).

«Σχετικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών, έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν. Για αυτό τον λόγο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Αλόνησο στην Αθήνα ο 33χρονος σύζυγος του θύματος», ανέφεραν αρχικά οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος σύζυγος στη ΓΑΔΑ. Θα μπορούσε να γίνει και χθες, αλλά σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο», τονίστηκε.

Στη συνέχεια, αναλύθηκε η διαδικασία μεταφοράς του 32χρονου από την Αλόνησο στην Αθήνα και από εκεί στη ΓΑΔΑ. «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 33χρονος σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά, μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο από την Αλόνησο στη Σκιάθο και από εκεί στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ, για να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Το κινητό – ρολόι της Καρολάιν και τα κενά στην υπόθεση έδωσαν νέα τροπή στις έρευνες

Το βιομετρικό ρολόι – κινητό που είχε στο χέρι της η 20χρονη Καρολάιν είναι αυτό που έχει δώσει νέα στοιχεία στις Αρχές και οδηγεί τις έρευνες σε νέα τροπή αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό – ρολόι έχει καταγράψει παλμούς στη νεαρή κοπέλα, την ώρα που η περιγραφή του συζύγου που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την κοπέλα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ