28/07/2021

Στα σκουπίδια οι Πρέσπες! Στενή συμμαχία Τουρκίας – Σκοπίων

Η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία καλλιεργούν μια μακρά και στενή φιλία, χωρίς ανοιχτά ζητήματα, και ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσω σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας. 25B7316E F284 4254 BF66 C643C5F06793

Αυτό δήλωσαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο  της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών που συμμετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας  της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εξαιρετικά καλή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με τους υπουργούς να δεσμεύονται σε δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των επιχειρηματικών και εμπορικών δεσμών.

«Η Τουρκία, ως ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές της χώρας, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και σε αυτό το πλαίσιο,  ο Οσμάνι ενημέρωσε τον Τσαβούσογλου για την απόφαση των Σκοπίων να αποσταλεί ένας οικονομικός σύμβουλος, ο οποίος θα εργαστεί αποκλειστικά για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας εντός της Πρεσβείας μας στο Άγκυρα», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ‘Μακφαξ’ των Σκοπίων, Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν επίσης τη συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της άμυνας, του πολιτισμού, του τουρισμού, αλλά και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και κάθε μορφής εξτρεμισμού.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ