Ξέσπασμα ψυχης της μητέρας της Ελένης Τοπαλουδη κατα του δολοφόνου της 20χρονης Καρολαιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιζει το ξέσπασμα ψυχης της μητέρας της Ελένης Τοπαλουδη που είχε δολοφονηθεί στη Ρόδο, για τον στυγνό δολοφόνο της 20χρονης Καρολαιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που ομολόγησε έπειτα από 37 ημέρες “θέατρο” ότι αφαίρεσε τη ζωή της Καρολάιν.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη έστειλε παράλληλα το δικό της μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που πέφτουν καθημερινά θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τους συζύγους τους, μέσα στα σπίτια τους:

Σε καιρό πανδημίας, σε περίοδο εγκλεισμού που ο κορονοϊός σκοτώνει, και καθημερινά θρηνούμε θύματα, υπάρχει και η έμφυλη βία, που σκοτώνει καθημερινά. Υπάρχουν σπίτια, νοικοκυριά, που η γυναίκα βιώνει Γολγοθά κάθε ημέρα, με κακοποιητές συζύγους.

Δέχομαι μηνύματα από πολλές γυναίκες, 30ρες με παιδιά 7 χρονών που λένε ότι θα τα τινάξουν στον αέρα γιατί δεν αντέχουν, δεν τολμάνε να καταγγείλουν τον κακοποιητή σύζυγο… Και δυστυχώς οι περισσότερες δεν έχουν δουλειές για να πατήσουν στα πόδια τους.

Συνέχισε αναφερόμενη στην περίπτωση της Καρολάιν: από την πολλή αγάπη πολλές φορές, τα παιδιά δεν θέλουν να πληγώσουν τους γονείς και αφήνουν αυτό το ωραίο παραμύθι να συνεχίζεται.

Η Καρολαιν δεν μίλησε για να μην χαλάσει το παραμύθι. Έκανε υπομονή, είδε ότι δεν αντέχει μέσα σε αυτό το κλίμα και έκανε την επανάστασή της και το ‘όχι’ της της στοίχισε. Οι κακοποιητές και η πατριαρχική κοινωνία στην οποία ζούμε λέει σε εμάς τις γυναίκες να υπακούμε, να σκύβουμε το κεφάλι.

Δεν θα λέμε ποτέ ‘όχι’ και ‘η σιωπή είναι χρυσός’. Μη μιλάς, πες το στη φίλη σου και αυτή από την άλλη δεν κάνει τίποτε να ενημερώσει τους τραγικούς γονείς. Και ξημερώνει ένα πρωί και μαθαίνεις για το παιδί σου… από τα χέρια αυτού που ερωτεύτηκε, χωρίς να έχει αναστολές, με μεγάλο σαδισμό, με μεγάλη κυνικότητα. Έπεσε στο κορμί της Καρολάιν, την έπνιξε με τα χέρια του και έβαλε δίπλα στο νεκρό σώμα της της μανούλας το παιδάκι…

Και δεν σεβάστηκε τη μάνα του παιδιού του. Και τώρα τον ενδιαφέρει τι ποινή θα πάρει για να βγει και να ασχοληθεί με το παιδί. Το παιδί θα τον μισήσει μια ζωή ολόκληρη. Είναι δυνατόν τον φονιά της μάνας σου να τον θέλεις για πατέρα; Φτάνει πια…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ