Ο Μητσοτάκης υποχωρεί στο Αιγαίο, ο Ερντογαν μετατρέπει την Εκκλησία του Αποστόλου Λουκά σε…. (Φωτο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Εκκλησία του Αποστόλου Λουκά στην Λάπηθο στα κατεχόμενα της Κύπρου. Την έχουν κάνει σχολή χορού οι εισβολείς…

Όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος tourkikanea.gr, την ώρα που Ελλάδα αναζητεί μειώση της έντασης, μορατόριουμ και ήσυχο καλοκαίρι, η Τουρκία αυτό το βλέπει ως αδυναμία ώστε να κερδίζει ακόμη περισσότερα στο διπλωματικό παιχνίδι.

Δηλαδή ο Μητσοτάκης υποχώρησε στο Αιγαίο, αφού δεν θα βγάζουμε ούτε πλοίο στα Ελληνικά νησιά για να μην “προκαλούμε” και ο Ερντογάν έκανε εκκλησία σε αίθουσα χορού

Αλλαγή πλεύσης για τον Ερντογάν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Για θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα έχει πιο εντατικές επαφές με ξένους ηγέτες για την “εξεύρεση λύσεων”.

“Οι συναντήσεις [στη σύνοδο του ΝΑΤΟ] πραγματοποιήθηκαν σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα για όλα τα μέρη”, ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό συγκρότημα στην Άγκυρα.

“Συμφωνήσαμε με όλους τους ηγέτες που συναντηθήκαμε, ιδίως με ορισμένα από τα ονόματα με τα οποία είχαμε διάφορες εντάσεις, ότι οι σχέσεις των χωρών μας θα πρέπει να αναπτυχθούν μέσω διαφόρων πεδίων συνεργασίας. Ιδίως με τον κ. Μακρόν. Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τις απευθείας επαφές με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μπάιντεν. Έτσι, εκφράσαμε την αποφασιστικότητα μας να βρούμε λύσεις, συζητώντας πιθανά προβλήματα μεταξύ των χωρών μας και τις παγκόσμιες εξελίξεις”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος όπως μεταδίδει το Anadolu.

“Ήταν σημαντικό ότι είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Συνεργαστήκαμε με τον κ. Μπάιντεν για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στις σχέσεις των χωρών μας”, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τόνισε παράλληλα ότι “δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες”, προσθέτοντας ότι “αντίθετα, οι τομείς που συνεργαζόμαστε είναι ευρύτεροι και επωφελείς” για τις χώρες μας.

“Το μόνο αίτημα της Τουρκίας είναι ο σεβασμός των κυριαρχικών της δικαιωμάτων σε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς τομείς και η στήριξη του αγώνα που κάνει ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εντός και εκτός των συνόρων της” πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ