Η Ρωσία τραβά τ’ αυτί των Τούρκων για τα παιχνιδάκια με Ουκρανία και ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καθεστώς Ερντογάν δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη Δύση με την οποία όπως φάνηκε στις Βρυξέλλες διαπραγματεύθηκε επιτυχώς. Όσα συμφωνεί με τις ΗΠΑ δεν αρέσουν στις ΗΠΑ και οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται.

Η Ρωσία αναμένεται να συζητήσει την «προσέλκυση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» κατά τη διάρκεια των επικείμενων επαφών με την Άγκυρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η θέση της Μόσχας σχετικά με τις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι “πολύ ξεκάθαρη”, δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια άποψη την οποία όλα “τα υπεύθυνα κράτη καταλαβαίνουν πολύ καθαρά.”

Οι δηλώσεις Λαβρόφ απαντούν και σε μια ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας ,σύμφωνα με την οποία γίνονται συζητήσεις με την Τουρκία για επέκταση της αμυντικής τους συνεργασίας, η οποία “σφραγίστηκε” και με την ανακοίνωση πώλησης τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

“Σχεδιάζουμε μια επαφή στο πλαίσιο του τακτικού μας διαλόγου με τους Τούρκους . Πιστεύω ότι θα συζητήσουμε και αυτό το θέμα”, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι τουρκο-ουκρανικοί δεσμοί έχουν ενισχυθεί από τότε που ο Βόλοντορ Ζελένσκι ανέλαβε την προεδρία το 2019.

Τον Απρίλιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να υποστηρίξει το Κίεβο εν μέσω μιας έξαρσης εντάσεων με τη Ρωσία, η οποία είδε τη Μόσχα να ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορά της με την Ουκρανία.

militaire.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ