Πως εγινε η αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες – Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν ομολογεί ο δραστης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άφωνη η Ελληνική κοινωνία, παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε ένας 37χρονος ιερέας κατά επτά Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη.

Ο δράστης φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών. Πρόκειται για τον ιερέα Θ.Κ., που ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Η υπόθεσή του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο και εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσής του. Εκει ο δραστης έβγαλε από το ράσο του το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό και το έριξε σε όλους τους καθήμενους δικαστές αρχιερείς, τραυματίζοντάς τους στα χέρια και το πρόσωπο.

Εκτος απο τους μητροπολίτες, τραυματίστηκαν επίσης ένας αστυνομικός, που έσπευσε να βοηθήσει και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων. Θύματα της επίθεσης με βιτριόλι είναι ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, γραμματέας των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, καθώς και οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας Αντώνιος.

“Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο” είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση. Ο ιερέας θεωρεί την απόφαση άδικη, ενω οπως είπε θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ