25/07/2021

Με απόφαση της Βουλής θα δοθούν 300εκ σε Fraport και Ελ. Βενιζέλος από τα χρήματα των Ελλήνων λόγω πανδημίας

Σε μία είδηση που πέρασε στα ψιλά από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ, που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με… τον Μπάμπη και τον παπά διάβολο, η ελληνική Βουλή ψήφισε χθες την σύμβαση για την «Οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορoνοϊού COVID-19 για το έτος 2020».

Σύμφωνα με την απόφαση, η κοινοπραξία «Fraport» θα επωφεληθεί με 177,9 εκατομμύρια ευρώ μέσω απαλλαγών της από τα ετήσια τιμήματα προς το Δημόσιο με πρόσχημα τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ παράλληλα το Ελ. Βενιζέλος θα ενισχυθεί με συνολικά 130 εκατομμύρια ευρώ.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι την Fraport βάσει της σύμβασης θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλαπλάσιο πόσο και μάλιστα μετρητοίς. Σε μία υποδειγματική πάντως ενέργεια, αντί να καταφύγει στα δικαστήρια και να πάρει 300 – 400 εκατομμύρια € μετρητά, Δέχτηκε πολύ μικρότερο ποσό και μάλιστα υπό μορφή  διευκολύνσεων.

Εν κατακλείδι η συγκεκριμένη γερμανική εταιρία πρέπει να είναι η μόνη εταιρεία που πέρασε από την Ελλάδα, γερμανικών συμφερόντων, και την σεβάστηκε. Να μην ξεχνάμε ότι στον διαγωνισμό για τα αεροδρόμια πλειοδότησε με διάφορα 400 εκατομμυρίων € από τον δεύτερο. Ενώ αν ήταν Siemens, θα είχε δώσει 10 € παραπάνω και μια βαλιτσούλα τροχήλατη.
Αυτό γιατί εμείς δεν είμαστε Ταλιμπάν και τα λέμε όλα.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τον υπαρκτό κίνδυνο φτωχοποίησης και λουκέτου, η κυβέρνηση επιλέγει προκλητικά να “πριμοδοτήσει” με δημόσιο χρήμα τους εκλεκτούς στρατηγικούς της φίλους αντί να ενισχύσει την παραγωγική βάση και την απασχόληση.

Για την ιστορία, υπέρ της σύμβασης τάχθηκε η ΝΔ, ενώ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «παρών» και ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ