Σύνοδος Κορυφής: Η απαγωγή ευρωπαίων πολιτών από Τούρκους θα έπρεπε να ειναι το μόνο θέμα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τούρκοι συνέλαβαν ευρωπαίους πολίτες σε ευρωπαΐκή κυριαρχία αλλά στην σύνοδο κορυφής αδιαφορούν!
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, επισκέπτεται σήμερα τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, η μετανάστευση, η Τουρκία και η Ρωσία είναι τα βασικά θέματα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής.
Και όμως, το βασικό θέμα στην σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών θα έπρεπε να είναι σήμερα και αύριο ένα και μόνο. Η επίθεση του τουρκικού σκάφους κατά κυπριακού αλιευτικού, η σύλληψη των αλιέων και η πολύωρη κράτηση τους στα κατεχόμενα!

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του τουρκικού εγκλήματος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες τα ακόλουθα:

Η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και μάλιστα του σκληρού πυρήνα αυτής, της ευρωζώνης.

Οι κύπριοι πολίτες είναι ευρωπαίοι πολίτες.

Η Τουρκία κατέχει παράνομα κυπριακό έδαφος, άρα ευρωπαϊκό έδαφος.

Την Τουρκία επιχειρεί παράνομα εντός κυπριακής ΑΟΖ, άρα και Ευρωπαΐκής ΑΟΖ.

Δηλαδή η Τουρκία προέβη στην απίστευτη πρόκληση, να επιτεθεί σε κυπριακό, άρα ευρωπαϊκό σκάφος, να συλλάβει κύπριους, άρα ευρωπαίους πολίτες, εντός κυπριακών, άρα ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων, και να τους κρατήσει παράνομα εντός κυπριακού, άρα ευρωπαϊκού εδάφους που έχει καταλάβει.

Αντί λοιπόν αυτή η πρωτοφανής υπόθεση να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στην σύνοδο κορυφής, θα συζητήσουν για οτιδήποτε άλλο άσχετο, προσβλητικό, ελεεινό και άθλιο, – αυτού.

Και αυτό το αίσχος που στην ουσία εξοβελίζει την Κύπρο από την Ευρώπη, οφείλεται στην αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων ηγετών. Ντροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ