Τρομος στο Μαξίμου για την Μεταλαξη Δέλτα του ιού – Φοβουνται τα χειρότερα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήπως αυτο εννοούσε ο Κυριακος Μητσοτακης οταν μόλις χθες ελεγε οτι η κυβέρνηση δεν θα παει διακοπές;

Πριν λίγες ώρες έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την εξάπλωση της “Δέλτα” στην Κρήτη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο Ακης Σκέρτσος, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αλλά και δήμαρχοι του νησιού. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ειπε ότι “ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ‘Δέλτα’, και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα”.

Ιδιαίτερα ανήσυχος όμως εμφανίζεται  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μετάλλαξη Δέλτα, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών: Στο ζήτημα τώρα του covid, αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση από όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού από την 1η Ιουλίου έτσι ώστε να επιτραπεί με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της ΕΕ. Όμως η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη ‘Δέλτα’ η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αμερικανός ο κ. Φάουτσι. Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά, τόσο καθαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ