Ταβάνι χτύπησε η τιμή του φυσικού αερίου-Ο “ακριβός” λιγνίτης σώζει και πάλι τη χώρα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τιμή του φυσικού αερίου συνεχίζει να ανεβαίνει στις διεθνείς αγορές, το “Dutch TTF ενός μήνα” συμβόλαιο αισίως είναι μια ανάσα πριν τα 32 ευρώ, ο Αίολος για ακόμα μια φορά είναι εξαφανισμένος και για να έχουμε ρεύμα, ακόμα μια φορά τρέχουμε στον αγρίως φορολογούμενο λιγνίτη για να μας ξελασπώσει!

Φυσικά τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα,  ανακάλυψαν πως η προσφυγή στο λιγνίτη οφείλεται σε “πρόβλημα επάρκειας λόγω καύσωνα”, καθώς τους είναι αδύνατο να ομολογήσουν πως μια απλά ελαφρώς υψηλή ζήτηση, που μόλις αγγίζει τα 9GW στη μεσημεριανή αιχμή, είναι αδύνατο να καλυφθεί από 16,6GW διαθέσιμων πόρων! Ο λόγος; Πολύ απλός, επειδή αυτοί οι πόροι είναι 8GW “Α”ΠΕ (4,3GW αιολικά + 3,7GW φωτοβολταϊκά), 3,2GW υδροηλεκτρικά, 5,5GW φυσικού αερίου και κάποιες λίγες εισαγωγές ρεύματος. Αλλά τα 4,3GW αιολικά δίνουν λιγότερα κι από 300-400MW, ακόμα και κάτω από 200MW, ενώ τα φωτοβολταϊκά δίνουν μόνο για λίγες ώρες.

Με τις θερμοκρασίες να αναγκάζουν σε χρήση κλιματιστικών, αν περιμένετε ρεύμα από “Α”ΠΕ, θα τσουρουφλιστείτε! Και θα τσουρουφλιστείτε έτσι κι αλλιώς όταν πάρετε το λογαριασμό με “ρήτρα Οριακής Τιμής”, καθώς το πανάκριβο φυσικό αέριο καλύπτει πλέον το 60% της παραγωγής.  Έτσι, για να καταλαβαίνετε ποιοι πετάνε τα λεφτά μας σε εντελώς άχρηστες “επενδύσεις”, οι οποίες βεβαίως γεμίζουν τσέπες κάποιων λίγων “επενδυτών”.

https://greeklignite.blogspot.com/2021/06/blog-post_24.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ