“Δημοσιογραφία σε Κρίση” – Το ντοκιμαντέρ για την ενημέρωση στην Ελλάδα (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αόρατη Πόλη S01E05: «Δημοσιογραφία σε κρίση»
Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Στο πέμπτο επεισόδιο της «Αόρατης Πόλης», οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ερευνούν τη δημοσιογραφία και την κρίση την οποία διέρχεται ο χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι Φοίβος Κλαυδιανός, Κυριάκος Δημάγγελος και Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος, συνομιλούν με έμπειρους δημοσιογράφους και εξετάζουν τα αίτια που οδηγούν τους πολίτες στο να εμπιστεύονται τα παραδοσιακά ΜΜΕ όλο και λιγότερο.

Αναγνωρισμένοι δημοσιογράφοι και διευθυντικά στελέχη μέσων ενημέρωσης, με χρόνια εμπειρίας στον χώρο και ειδικοί πολιτικοί επιστήμονες, μιλούν για την αξιοπιστία των media στις μέρες μας και για τις σχέσεις που έχουν αυτά με τα κόμματα, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Για το αν τα μέσα είναι οικονομικά βιώσιμα, αν υπάρχει πολυφωνία, αλλά και για τα social media που -όπως φαίνεται- στο μυαλό των πολιτών κερδίζουν έδαφος έναντι των παραδοσιακών ΜΜΕ.

Οι Έλενα Ακρίτα, Αναστασία Γιάμαλη, Μανώλης Κωττάκης, Μπάμπης Κούτρας, Πάσχος Μανδραβέλης, Γιώργος Μελιγγώνης, Τάσος Παππάς, Κωνσταντίνος Πουλής. Κωνσταντίνος Ρομποτής, Άγγελος Τσέκερης και Άρης Χατζηστεφάνου, αλλά και οι καθηγητές Φανή Κουντούρη, Δημήτρης Μπούκας και Γιώργος Πλειός δίνουν τις δικές τους απαντήσεις για τις συνθήκες της ελληνικής δημοσιογραφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ