Συναγερμός στο Ισραήλ: Οι μισοί που προσβλήθηκαν από την νέα μετάλλαξη είχαν εμβολιαστεί πλήρως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου οι μισοί ενήλικες που είχαν μολυνθεί από το ξέσπασμα της παραλλαγής Delta του Covid-19 στο Ισραήλ ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε την κυβέρνηση να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και άλλα μέτρα για τον περιορισμό του εξαιρετικά μεταδοτικού μεταλλαγμένου στελέχους του Κορονοϊού.

Τα πρώτα ευρήματα των Ισραηλινών αξιωματούχων υγείας υποδεικνύουν ότι περίπου το 90% των νέων λοιμώξεων πιθανότατα προκλήθηκαν από την παραλλαγή Delta, σύμφωνα με τον Ran Balicer, ο οποίος ηγείται μιας νέας ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής για τον Covid-19 από την κυβέρνηση. Τα παιδιά κάτω των 16 ετών, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, αντιπροσωπεύουν περίπου τους μισούς από αυτούς που έχουν μολυνθεί.

Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα επέκτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού της για να συμπεριλάβει και τους εφήβους από 12 έως 15 ετών μετά από ένα άλμα στις μολύνσεις μεταξύ των μαθητών σε μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ. Έκτοτε εξαπλώθηκε γρήγορα γεωγραφικά και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Το Ισραήλ επανεξετάζει τώρα τους περιορισμούς για την αναχαίτιση του Covid-19 μετά την κίνηση του για να ανοίξει τελείως την αγορά και την κοινωνική δραστηριότητα.

Η όλη κατάσταση δικαιολογημένα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, διότι το Ισραήλ ήταν η χώρα – μοντέλο στην καταπολέμηση της πανδημίας, η οποία μάλιστα είχε εφαρμόσει ένα ιδανικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Εάν όμως αποδειχτεί ότι η νέα μετάλλαξη πλήττει συστηματικά και τους πλήρως εμβολιασμένους, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα νέο σκληρό σχέδιο μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ