Ιστορική απόφαση στη Γαλλία: Το δικαστήριο άφησε ελεύθερη τη γυναίκα που σκότωσε τον πρώην πατριό της και μετέπειτα σύζυγο που την βίαζε από τα 12

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερη αφέθηκε σήμερα η 40χρονη Γαλλίδα, Βαλερί Μπακό, η οποία δικαζόταν επειδή σκότωσε τον κακοποιητικό σύζυγό της, ο οποίος την ανάγκαζε επίσης να εκδίδεται. Η γυναίκα καταδικάστηκε σε «συμβολική» ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα τρία με αναστολή. Δεδομένου ότι έχει ήδη παραμείνει προφυλακισμένη για έναν χρόνο, η Μπακό θα φύγει ελεύθερη από το δικαστήριο.

Μάλιστα, το Εφετείο του Σαόν-ε-Λουάρ, στην ανατολική Γαλλία, έδειξε περισσότερη επιείκεια στη γυναίκα απ’ όση ζητούσε ο εισαγγελέας: νωρίτερα σήμερα, χαρακτηρίζοντάς την «θύμα» του τυραννικού συζύγου της, που την βίαζε από την ηλικία των 12 ετών, την ξυλοκοπούσε και την εξέδιδε επί χρόνια, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη της σε φυλάκιση πέντε ετών, τα τέσσερα από τα οποία με αναστολή.

Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι θα έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά χωρίς να οδηγηθεί εκ νέου η γυναίκα στη φυλακή δεδομένου ότι τα τέσσερα παιδιά της «την έχουν ανάγκη».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική ιστορία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ