Προνόμια για εμβολιασμένους: Στις 12:30 νέες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση – Στο επίκεντρο ψυχαγωγία και εστίαση (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προνόμια για εμβολιασμένους: Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις σχετικά με την Κάρτα Ελευθερίας για τους νέους, σήμερα θα ακολουθήσει η δεύτερη δόση των διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους.Ελευθερία κινήσεων στους κλειστούς χώρους θα ανακοινώσει η κυβέρνηση  για τους εμβολιασμένους σε μία προσπάθεια να προτρέψει τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν για το εμβόλιο.

Ο Γιώργος Χότζογλου Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης

Στις 12.30 ώρα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των προνομίων στους εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία, από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30 και η κεντρική ιδέα θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά την κουβέντα που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

VaccineCertificateEUGreen 600x316 1

Σχολιάζοντας το οικονομικό κίνητρο που ανακοινώθηκε χθες για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ότι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
  • Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ

Είσοδο σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς και μέτρα.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα διαθέτουν τα καταστήματά τους μόνο για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει οπότε και θα λειτουργούν με πληρότητα 100% και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ