Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ινδίας : Μετά την τελευταία επίθεση σε αεροδρόμιο, χρειαζόμαστε άμεσα anti drone συστήματα υψηλής τεχνολογίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ινδία χρειάζεται τώρα συστήματα κατά των drone, καθώς στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι στόχοι ομάδων τρομοκρατών…

Από το 2020, η Δύναμη Ασφάλειας των Συνόρων κατέγραψε τουλάχιστον 99 δράσεις drone στα δυτικά σύνορα – από το Τζαμού και το Κασμίρ έως το Γκουτζαράτ. 

Η επίθεση με drone από την τρομοκρατική ομάδα Lashkar-e-Taiba (LeT), που εδρεύει στο Πακιστάν, στην αεροπορική βάση του Τζαμού την περασμένη Κυριακή, έχει επισημάνει εκ νέου την ανάγκη να αποκτήσει η Ινδία συστήματα τελευταίας τεχνολογίας κατά των drone, καθώς οι τρομοκράτες άρχισαν να τα χρησιμοποιούν πέρα ​​από τα σύνορα.
Η επίθεση έφερε στην επιφάνεια την αλήθεια όχι μόνο στους αρμόδιους για την εθνική ασφάλεια, αλλά και στους στρατιωτικούς που πίστευαν ότι, τα οπλισμένα drone δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν από το εχθρικό περιβάλλον της Γραμμής Ελέγχου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με τις δύο χώρες να αναπτύσσουν ραντάρ αεροπορικής άμυνας κατά μήκος των συνόρων…

Η επίθεση της Κυριακής έδειξε ότι πώς ένα απλό σύστημα που κοστίζει ελάχιστα, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις βασικές εγκαταστάσεις της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF).

narvanneΟ Αρχηγός Ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας Naravane δήλωσε ότι, η Ινδία εργάζεται τόσο για επιθετική χρήση drone όσο και για συστήματα αντι-drone για να αποτρέψει τις επιθέσεις σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπως αυτή στο αεροδρόμιο Τζαμού. 

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση από drone σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τζαμού , ο  Naravane την Πέμπτη είπε ότι αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έχουν πλέον γίνει DIY (do-it-yourself), που μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση από κρατικούς και μη κρατικούς φορείς για χρήση.

Σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Αντιτρομοκρατικό Συμβούλιο, ο Naravane είπε: «Ο χαρακτήρας του πολέμου αλλάζει συνεχώς και η έλευση των drone και των συστημάτων αντι-drone έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πώς θα πρέπει να πολεμήσουμε. στο μέλλον“. Με την ευκολία διαθεσιμότητας, τα drone μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν τόσο από κρατικούς όσο και από μη κρατικούς φορείς». ” Θα πρέπει επίσης να το λάβουμε υπόψη καθώς προχωράμε και κάνουμε τα σχέδιά μας”

air force station jammu 1

 Όμως, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι έχουμε καταλάβει πλήρως αυτό το ζήτημα και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούμε και πάλι σε αυτή την κατάσταση. “

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας είπε: «Στην πραγματικότητα μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε (drone) στο σπίτι, γεγονός που σίγουρα αυξάνει την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ