Για πολλοστή φορά δικαιώνεται ο Προκόπης Παυλόπουλος ως προς το ανυπόστατο του «τουρκολιβυκού μνημονίου» – Δήλωση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γραμμή που καθιέρωσε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήδη από το Νοέμβριο του 2019, ο Προκόπης Παυλόπουλος για το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» δικαιώνεται, για πολλοστή φορά. Να θυμηθούμε ότι τη γραμμή Παυλόπουλου είχε υιοθετήσει πλήρως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 12.12.2019, αποφασίζοντας ότι το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι νομικώς ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Να θυμηθούμε επίσης ότι ενώ ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έμεινε σταθερά στη γραμμή αυτή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε έκτοτε – δηλαδή αφότου έφυγε, όπως έφυγε, ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Προεδρία της Δημοκρατίας – πήρε σαφή θέση επ’ αυτού, είτε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είτε ακόμη και απέναντι στον Ερντογάν.

Ευτυχώς αυτή τη γραμμή Παυλόπουλου – που είναι Εθνική Γραμμή – υιοθέτησε πλήρως, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος είπε: «Το Προεδρικό Συμβούλιο της Λιβύης, η θητεία του οποίου έληξε, δεν είχε αρμοδιότητα σύναψης οποιωνδήποτε συμφωνιών ή μνημονίων, που δεν επικυρώθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Να δούμε λοιπόν αν θα συνεχίσει τη σιωπή του εν προκειμένω ο κ. Μητσοτάκης. Όσο για την κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η σιωπή της και επ’ αυτού του μείζονος θέματος για την Ελλάδα είναι δεδομένη!! Γι’ αυτό άλλωστε την επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ