Το Ισραήλ έσπευσε σε βοήθεια της Κύπρου: Στέλνει εναέρια μέσα για κατάσβεση των πυρκαγιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα αποστείλει σήμερα στην Κύπρο δύο εναέρια μέσα πυρόσβεσης για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Yair Lapid συνομίλησε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και τον διαβεβαίωσε πως η χώρα θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών της για να βοηθήσει την Κύπρο να ελέγξει την κατάσταση, στη βάση και της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ανάρτησή του στο twitter o Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η Κύπρος και το Ισραήλ μοιράζονται μια ιστορία αλληλεγγύης, σε περιόδους δυσκολιών. Εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες στην ισραηλινή κυβέρνηση για την ανταπόκρισή της για εναέρια βοήθεια στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Τωρα: 4 Νεκροί απο τη μεγάλη φωτιά στην Κυπρο

Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο, αναφέρει, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορεινές περιοχές των Επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

«Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο. Όλος ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός. Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστούμε την Ελλάδα και το Ισραήλ που ήδη ανταποκρίθηκαν για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών», γράφει στο Tweet του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με πληροφορίες απο το hellasjournal.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ