Ο μεγαλύτερος λαϊκιστής που έχει περάσει από την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν Μάιος 2020, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι νικήσαμε τον κορονοϊό. Μάλιστα, ανέλυε το περίγραμμα και τον τρόπο με τον οποίον αυτός και η κυβέρνηση του κατάφεραν να νικήσουν την πανδημία.

D6620145 1CD9 4610 955A 591A28C90D08

Συμπλήρωνε μάλιστα ότι με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια μεθοδολογία, θα νικούσαμε και στον πόλεμο της οικονομίας.

Η μόνη αλήθεια που προέκυψε από τις συγκεκριμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού, ήταν ότι δώσω στην πανδημία όσο και την οικονομία, έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο στην θνησιμότητα επί των κρουσμάτων κορονοϊού. Είναι η μονάδα μέτρησης που αποτιμά πραγματικά την αποτελεσματικότητα μίας κυβέρνησης. Πως δηλαδή, διαχειρίστηκε τα κρούσματα. Παταγώδης αποτυχία, με ολέθριες συνέπειες για τις ζωές των Ελλήνων.

CF51D8E1 CCD1 4F8A 8079 3CFF43B51131

Με την ίδια μεθοδολογία λοιπόν που κινήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αντιμετώπισε και τις προκλήσεις στην οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός είχε απόλυτο δίκιο. Έτσι, τα καταστροφικά αποτελέσματα είναι απολύτως εξηγήσιμα. Ένας πρωθυπουργός που κατέστρεψε την δημόσια υγεία, και πανηγύριζε, ήταν απολύτως λογικό να καταστρέψει και την οικονομία.
Η Ελλάδα λοιπόν σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην υπερχρέωση. Η κυβέρνηση δανείζεται σα να μην υπάρχει αύριο, ενώ έχει διαλύσει την εθνική οικονομία με ασύλληπτες συνέπειες στο Α.Ε.Π.

Το αποτέλεσμα είναι η σχέση χρέους επί ΑΕΠ να βρίσκεται στο 213%, την τρίτη χειρότερη επίδοση στον κόσμο. Χειρότερη ακόμα και από την Λιβύη που εδώ και 10 χρόνια είναι διαλυμένη από τον συνεχή εμφύλιο.

Η αποτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη καταγράφεται ως ιστορική πρωτιά. Οι πανηγυρισμοί που όμως επί της αποτυχίας, τον καθιστούν τον μεγαλύτερο λαϊκιστή που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ