Βαρύ κατηγορώ αντιστράτηγου κατά της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος είναι Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας», μιλά στο Militaire.gr για τα ελληνοτουρκικά, χωρίς υπεκφυγές:

“Η Ελλάδα δείχνει να αλλάζει διαρκώς στρατηγική. Κι αυτό ίσως να είναι πιο επικίνδυνο ακόμη και από το να μην έχεις στρατηγική”, λέει και πιάνει την άκρη του νήματος της ελληνοτουρκικής κρίσης διαρκείας από τη μυστική συνάντηση του Βερολίνου.

Υπενθυμίζει τη δήλωση Γεραπετρίτη περί κυριαρχίας 6 ναυτικών μιλίων και επισημαίνει: “Η Τουρκία έχει πετύχει μικρά τετελεσμένα και πολιτικά αποτελέσματα. Αυτή και μόνο η δήλωση αυτό δείχνει”, λέει ο κ.Λουκόπουλος.

Ο κ.Λουκόπουλος μιλά για το Κυπριακό επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη και οφείλει να παίξει “τον ρόλο που της επιβάλει η ιστορία”.

Ο κ.Λουκόπουλος μιλά για τους εξοπλιστικούς και την απόσταση που υπάρχει μεταξύ όσων ανακοινώθηκαν και όσων έχουν γίνει.

Τέλος επισημάνει ότι πρέπει να σταματήσουμε την καλλιέργεια της εικονικής πραγματικότητας επικαλούμενος τον Στέλιο Ράμφο που έχει πει ότι “η φαντασίωση είναι ασφαλέστερη από τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε στην πραγματικότητα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ