Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Χρήμα με ουρά μοιράζει η κυβέρνηση για δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση του Εθνικού Σχεδίου που θα φέρει την ανάπτυξη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητείται κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το ισχύοντα νόμο που οριοθετεί την υφαλοκρηπίδα μας

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη Κυκλοφορεί τελευταία χάρτης, με βάση...

Γιώργος Βενετσανος: Αίσωπος και Ερντογάν

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Αἴλουρος, συλλαβὼν ἀλεκτρυόνα, μετ’ εὐλόγου τοῦτον...

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας;

«Ό,τι κάμομε, θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε...

Συμφιλίωση

     ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ Όταν επιτέλους έγινα φίλος με τον εαυτό...

Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική Ανάστασή της

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςΗ δημοσιογραφική έρευνα,ένα ρεπορτάζ μπορεί...

Ολοταχώς για παγκόσμιο πόλεμο – αίτημα στο ΝΑΤΟ υποβάλει ο Ζελένσκι

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε απάντηση του διαγγέλματος Πούτιν...

Όταν ο Θάνος Τζήμερος έβριζε την Βασιλική Θάνου

O πολλάκις αποτυχών πολιτευτής μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξει τα...

1η Οκτωβρίου ημέρα ανεξαρτησίας ή εξάρτησης της Ελληνικής Κύπρου;

Επιμέλεια από Α. Αντωνά. Αποσπασματικό θλιβερό αφιέρωμα. Ξέχασες Λαέ της...

Γιώργος Βενετσανος: Προσβολή στην νοημοσύνη των Ελλήνων

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Πολλά τα μηνύματα που...

Συμμετοχή του ΣΑΤΑ στην κινητοποίηση της 5ης Οκτωβρίου από Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών

- Αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης....

Πάμε όντως για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Όλοι σήμερα ομιλούν περί τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Είναι αυτό...

Αερολογίες

Κώστα Δημ ΧρονόπουλουΧρόνια - και ζαμάνια –τα ίδια και...

Οι Ιρανές ηρωίδες αποκαλύπτουν και τη δική μας υποκρισία…

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με μεγίστη απορία τα συμβαίνοντα...

Μαμούθ επικοινωνιακές ανάγκες, που έχουν φτάσει ήδη τουλάχιστον το 1.120.000 ευρώ, φαίνεται πως έχει η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών, κι ας συστήθηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο με τροπολογία που κατατέθηκε μαζί με το νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Kώδικα.

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Σκοπός της υπηρεσίας ήταν αρχικώς ο συντονισμός της σύνταξης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, ενώ στη συνέχεια θα είναι η παρακολούθηση και ο συντονισμός της υλοποίησης των προγραμμάτων του πακέτου που έχει ονομαστεί με στόμφο «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», και, εν πάση περιπτώσει, θα μας φέρει για ακόμη μία φορά την ανάπτυξη.

Το πού θα κατευθυνθεί αυτό το επικοινωνιακό πακέτο δεν προκύπτει από τις αποφάσεις για το μεγαλύτερο τμήμα του. Ούτε φυσικά το ποιος θα το διανείμει στα μέσα ενημέρωσης, με τι κριτήρια θα γίνει η διανομή και τι ακριβώς είναι αυτό που χρήζει τόσο μεγάλης προβολής. Εάν όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία συνεχίσει να έχει τον ίδιο ρυθμό επικοινωνιακών αναγκών το επόμενο διάστημα, τότε η αμαρτωλή «λίστα Πέτσα» ενδέχεται στο άμεσο μέλλον να φαντάζει μία μικρή εκδοχή της μεγαλύτερης επικοινωνιακής καμπάνιας που έγινε από γενέσεως του ελληνικού κράτους προκειμένου να πειστεί -επιτέλους- ο ελληνικός λαός πως η ανάπτυξη είναι κοντά. Λεφτά σταθερά υπάρχουν από τα γνωστά «λεφτόδεντρα»!

Μία εικόνα 1.000 ευρώ

* Στις 23 Ιουνίου δημοσιεύτηκε η έγκριση του προγράμματος επικοινωνιακής προβολής του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»/ Α’ Φάση της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του υπουργείου Οικονομικών για το έτος 2021, ύψους 620.000 ευρώ. Η δαπάνη δημοσιεύτηκε από την Προεδρία της Κυβέρνησης και φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Μαστρογεωργίου. Φυσικά, δεν διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθεί το υπέρογκο ποσό που θα κατευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης. Οπως καταλαβαίνουμε, τα 620.000 αφορούν δαπάνες που σχετίζονται με τη μετά την έγκριση του σχεδίου εποχή. Οπως επίσης καταλαβαίνουμε, αφορούν επικοινωνιακές δαπάνες μόνο για την πρώτη φάση του σχεδίου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες…

* Στις 17 Ιουνίου δημοσιεύτηκε από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης απόφαση απευθείας ανάθεσης για παροχή υπηρεσιών δημιουργικού σχεδιασμού για την προβολή της έγκρισης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύψους 24.800 ευρώ. Την ίδια μέρα δηλαδή που δόθηκε η φιέστα στην Αρχαία Αγορά για το σχέδιο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η ανάθεση έγινε στην εταιρία WEARRECIPE.

* Στις 17 Ιουνίου δημοσιεύτηκε από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών «δέσμευση πίστωσης, ύψους 434.000 ευρώ για έξοδα προβολής, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος υλοποίησης του πλάνου δημοσιότητας για την προβολή της έγκρισης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Κι εδώ δεν διευκρινιζόταν ο τρόπος αξιοποίησης του επίσης υπέρογκου ποσού. Καταλαβαίνουμε, πάντως, ότι τόσα δαπανήθηκαν μόνο για να διαφημιστεί το γεγονός πως… εγκρίθηκε το σχέδιο.

* Στις 16 Ιουνίου δημοσιεύτηκε από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού απόφαση απευθείας ανάθεσης «παροχής υπηρεσιών συμβούλου διαφήμισης για την κατάρτιση του πλάνου δημοσιότητας για ΜΜΕ (media plan) για την προβολή της έγκρισης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ύψους 14.880 ευρώ. Η ανάθεση έγινε στην εταιρία Media Direction Α.Ε. εξειδικευμένων διαφημιστικών υπηρεσιών.

* Στις 14 Απριλίου εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών δέσμευση πίστωσης ύψους 9.100 ευρώ για να καλυφθούν ενέργειες/δράσεις επικοινωνίας της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν αναφέρονταν περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτές τις δράσεις.

Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε ότι στις 3 Μαρτίου είχε εγκριθεί από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης δαπάνη ύψους 24.800 ευρώ για παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας για την κάλυψη αναγκών της νεοσύστατης υπηρεσίας. Το ποσό δόθηκε εξ ολοκλήρου σε φυσικό πρόσωπο για εργασίες όπως: Παρακολούθηση δημοσιευμάτων που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, επιμέλεια κειμένων, συμβουλευτικές υπηρεσίες δημοσιότητας και σχεδιασμός / προετοιμασία / σύνταξη / επιμέλεια / αποστολή Δελτίων Τύπου για τις ανάγκες του αναπληρωτή υπουργών Οικονομικών.

870.000 ευρώ τον χρόνο τα βασικά έξοδα της Ειδικής Υπηρεσίας

Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία είχε κατατεθεί μαζί με την τροπολογία σύστασης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, και η συνολική δαπάνη για τη στελέχωση της υπηρεσίας δεν είναι μικρή, αφού αγγίζει τα 870.000 ευρώ τον χρόνο. Από αυτά:

– Τα περίπου 56.000 ευρώ αφορούν την καταβολή αμοιβής στον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας.

– Τα περίπου 216.000 ευρώ αφορούν τη σύσταση οκτώ θέσεων συνεργατών οι οποίοι θα συνεπικουρούν το έργο του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας.

– Τα 50.000 ευρώ αφορούν την καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης στους προϊσταμένους των νέων οργανικών μονάδων.

– Τα περίπου 148.000 ευρώ αφορούν την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των οργανικών μονάδων.

– Τα περίπου 400.000 ευρώ αφορούν την κάλυψη του ήμισυ των συνιστώμενων θέσεων της Ειδικής Υπηρεσίας με προσλήψεις προσωπικού.

Φυσικά, ο διοικητής θα λάβει σε μορφή μπόνους επιπλέον 29.000 ευρώ σε περίπτωση επίτευξης οριζόμενων στόχων, ενώ θα υπάρξει και ενδεχόμενη επιπλέον δαπάνη για την καταβολή ανταμοιβής στο προσωπικό της Ειδικής Υπηρεσίας, επίσης σε περίπτωση επίτευξης στόχων. Αξίζει ακόμη να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο διορίστηκε διοικητής της νέας υπηρεσίας ο Νίκος Μαντζούφας, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Αμερικανικά ήθη…

Αδιευκρίνιστο παραμένει, γιατί συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα, να ορίζονται ως διοικητές κι όχι ως γραμματείς (γενικοί ή ειδικοί) ή ως διευθυντές ή ως πρόεδροι οι επικεφαλής διάφορων υπηρεσιών και ανεξάρτητων Αρχών, κάτι που προσομοιάζει περισσότερο στην αμερικανική κι όχι στην ελληνική διοικητική κουλτούρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Αγγελος Μπίνης, επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που επίσης εμφανίζεται με τον τίτλο «διοικητής» κι όχι πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκρός σε τροχαιο ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπούλης

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συναθλητές του δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε τόσο άδικα το ευγενικό και χαμογελαστό παλικάρι.

Το βιντεο του σύγχρονου Αριστοφάνη, Χαρρυ Κλυνν για τον Μητσοτακη που εγινε viral

Το μόνο πράγμα που αλλάζει στην Ελλάδα φαίνεται ότι...

Οργή στο πανελλήνιο με τον Πέτσα να διασκεδάζει σε κλαμπ λες και δεν υπάρχει αύριο!

Κάποιοι καλοπερνάνε οτι και αν συμβεί και μετά ουρλιάζουν...

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κωστα Βαξεβάνη και την επίθεση απο το Μαξίμου

Σε νέα του ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβανης πριν λίγη...