Η ιστορική παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου το 2015

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο αποκαλύπτει η Καθημερινή για την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών που έγινε με πρωτοβουλία του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Του οποίου η παρουσία αποδεικνύεται καταλυτική όχι μόνο για την ευρωπαΐκή πορεία της Ελλάδας, αλλά και για την βελτίωση της συμφωνίας που είχε προτείνει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και θα οδηγούσε μαθηματικά την Ελλάδα στην καταστροφή.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μόλις πληροφορήθηκε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επρόκειτο να είναι ένα συντριπτικό «Οχι», τηλεφώνησε στον Φρανσουά Ολάντ και τον διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών ότι το «Οχι» δεν είναι «Οχι στην Ευρώπη», αλλά εκφράζει τη θέληση για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης συμφωνίας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ερμηνεία του «Οχι» ήταν συγκεχυμένη.

Και ήταν συγκεχυμένη όχι τόσο λόγω του Τσίπρα και άλλων στελεχών του ΣυΡιζΑ, Αλλά κυρίως από την άθλια, λαϊκίστικη προπαγάνδα του «ναι», η οποία διατυμπάνιζε κυρίως στο εξωτερικό, ότι ενδεχόμενο «ΟΧΙ», ισοδυναμεί με GREXIT! Κάτι που υπήρχε μόνο στο μυαλό του Σόιμπλε, του Βαρουφάκη, αλλά και των Ελληναράδων με οφσόρ που αδημονούσαν να δουν μία άτακτη έξοδος της Ελλάδας για να πολλαπλασιάσουν τα μαύρα που διατηρούσαν στην Ελβετία.

Το σχέδιο του Σόιμπλε ήταν πολύ πιο ύπουλο. Και εδώ για να είμαστε δίκαιοι, ο Βαρουφάκης δεν το γνώριζε, ως προς την σκοπιμότητα του. Ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, όμως για να γίνει αυτό θα έπρεπε πρώτα να βγει έξω από την ΕΕ και να επανέλθει με δικό της αίτημα, με δικό της νόμισμα. Στο μεσοδιάστημα όμως, με ορδές προσφύγων που έπρεπε οπωσδήποτε να φύγουν στην Ευρώπη, μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ, θα την μετέτρεπε σε αποθήκη ψυχών αφού 1 εκατομμύριο πρόσφυγες θα εγκλωβίζονταν. Κίνδυνος στον οποίο είχε εστιάσει ο Πάνος Καμμένος και έπειτα είχε αναφερθεί με λεπτομέρεια σε αυτή την μεθόδευση. Ήταν άλλωστε και αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Και αυτό ιστορία κάποτε θα του το πιστώσει. Ήταν άλλωστε ο κύριος λόγος που δέχτηκε να υπερψηφίσει την συμφωνία, παρά το πολιτικό κόστος.

Εκεί λοιπόν η Ελλάδα είχε την τύχη να έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος μπόρεσε και ένωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, ελλείψει μάλιστα Σαμαρά – Βενιζέλου, και διασφάλισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πήγαινε με κοινή εντολή για διαπραγμάτευση του σχεδίου Γιούνκερ και αλλαγή των όρων που κρινόταν καταστροφικοί για το μέλλον της πατρίδας. Φυσικά και η στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι άξια συγχαρητηρίων, διότι υπήρξε εθνική και όχι κομματική.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν εκείνη εντολή αλλά και την συνεχή καθοδήγηση του Προκόπη Παυλόπουλου, πήγε στην περιβόητη διαπραγμάτευση, και κατάφερε να αλλάξει πολλούς από τους όρους του σχεδίου Γιούνκερ, με κυριότερο την επίτευξη αποβολής του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Την ακύρωση των μέτρων ύψους 25 δις που είχαν συμφωνήσει Σαμαράς – Βενιζέλος και θα οδηγούσαν τον λαό στην εξαθλίωση, και την διάσωση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, η οποία θα πήγαινε στο σύνολο της σε εταιρεία του Λουξεμβούργου!

Αυτή είναι η αλήθεια για το δημοψήφισμα και το πως εντέλει ωφέλησε την Ελλάδα με σταθμό το 2018, όπου το μνημόνιο έλαβε τέλος. Το μνημόνιο του 2010 το οποίο ήταν η έναρξη της σύγχρονης ελληνικής γενοκτονίας.

Διαβάστε εδώ το παρασκήνιο που αποκαλύπτει η Καθημερινή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ