Στα κάγκελα οι επιχειρηματιες στο Γκάζι – Κάτι βρωμικο συμβαίνει στην περιοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα «κάγκελα» είναι οι επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων στο Γκάζι, καθώς -όπως καταγγέλλουν στην «Espresso»- κάποιοι θέλουν να τελειώσουν από τον «χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης» την περιοχή, με την Αστυνομία να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά

Από τον
Βαγγέλη Καράλη

Χαρακτηριστικό είναι το προ ολίγων ημερών περιστατικό, όταν αστυνομικοί και άνδρες της ΟΠΚΕ έκλεισαν δύο μαγαζιά που λειτουργούσαν μέσα στο επιτρεπόμενο ωράριο, αναγκάζοντας τους επιχειρηματίες να κλείσουν τη μουσική και να διώξουν τους πελάτες, με το αιτιολογικό της διατάραξης κοινής ησυχίας και ότι τα μαγαζιά ήταν υπεράριθμα από το επιτρεπόμενο όριο πελατών!

Μάλιστα, άνδρες της ΟΠΚΕ περίμεναν έξω από τα μαγαζιά μέχρι να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι πελάτες, περίπου στις 00.30 το βράδυ.

Πρόστιμα

Μιλώντας στην «Espresso» ο επιχειρηματίας Α.Χ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) νυχτερινού κέντρου ανέφερε πως από τη στιγμή που άνοιξε έχει λάβει πρόστιμα και αυτόφωρα τέσσερις φορές, ενώ ακόμα δύο φορές η Αστυνομία τού έκλεισε το μαγαζί ενώ βρισκόταν σε επιτρεπόμενο ωράριο! Καταγγέλλει, επίσης, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, ώστε να «τελειώσουν» το Γκάζι και να μεταφερθεί η νυχτερινή διασκέδαση σε άλλη περιοχή της Αθήνας:

«Περιμέναμε να ανοίξουμε έναν χρόνο και έχουμε δεχτεί τρεις φορές πρόστιμα, συνολικού ύψους 27.000 ευρώ, και άλλες δύο φορές μάς έχουν κλείσει. Αυτό γίνεται μόνο στο Γκάζι, καθώς σε άλλες περιοχές τα καταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 4 το πρωί, με τον κόσμο να είναι ο ένας επάνω στον άλλον, χωρίς να υπάρχει καμία παρέμβαση της Αστυνομίας. Ολοι οι επιχειρηματίες στο Γκάζι καταγγέλλουμε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ώστε να μας τελειώσουν. Προφανώς, θέλουν να μεταφέρουν σε νέα περιοχή τη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, τελειώνοντας εμάς. Εχω 40 άτομα προσωπικό, πληρώνω σε όλους τα μεροκάματά τους, τη στιγμή που σχεδόν κάθε εβδομάδα πληρώνω χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα. Ας μας αφήσουν, επιτέλους, να δουλέψουμε και τα νέα παιδιά να εργαστούν. Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για ανάπτυξη και το μόνο που κάνει είναι να βάζει καθημερινά λουκέτα σε μαγαζιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ