Δραματική πλέον η κατάσταση – Απαγορεύονται ακόμη και οι όρθιοι στα μπαρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστηρότατα Νεα μέτρα ανακοινώθηκαν πριν λίγα λεπτά μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από Πέμπτη 8 Ιουλίου δε θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar και εν συνεχεία μίλησε για τις αυστηρότερες ποινές που θα επιβάλλονται στους επιχειρηματίες δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

Απο την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οσο αφορά τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες, τόνισε ότι προβλέπεται ακόμα και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για τους παραβάτες κατ’ εξακολούθησή, ενώ από την πρώτη παράβαση άμεσο προσωρινό λουκέτο.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο για 15 ημέρες. Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Αναλυτικά τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις – παραβάτες:

Για καταστήματα κάτω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεσο λουκέτο, από την επόμενη κιόλας ημέρα και για 7 ημέρες.

Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (ανεξαρτήτως τ.μ) και το λουκέτο θα ισχύει για 15 ημέρες.

Σε περίπτωση τρίτης παράβασης επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ