Πάμε για 3500 Νεα Κρουσματα στις αρχές Αυγούστου σύμφωνα με τις προβλέψεις του Σαρηγιαννη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα προτείνει την επαναφορά της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, για να περιοριστεί η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Έντονη η ανησυχία του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, μετά και την σημερινή εκτόξευση των κρουσμάτων. Υποστηρίζοντας πως βρισκόμαστε ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας, τόνισε ότι σημειώθηκε πολύ ταχεία διάδοση του ιού και των τριών μεταλλάξεών του και προέβλεψε ότι αρχές Αυγούστου τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τα 3.500!

«Με βάση τα δικά μας δεδομένα, θα έλεγα ότι είμαστε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας από την προηγούμενη Δευτέρα, στις 28 Ιουνίου. Απλώς τώρα το βλέπουμε πολύ πιο έντονα», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης. Τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τον απέδωσε στη χαλάρωση των μέτρων και στη συνέχεια στη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

«Αυτό που ζούμε, το πέρασμα από τη χαλάρωση των μέτρων στη διάδοση της Δέλτα –η οποία σε λίγο θα κυριαρχήσει, αλλά ακόμα βρίσκεται στην αρχή της– είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των μέτρων και της κακής εφαρμογής των υπολειπόμενων μέτρων» σημείωσε.

Και συνέχισε με την εφιαλτική πρόβλεψε: «Στον εβδομαδιαίο μέσο όρο θα είναι στα 2.600, με μια περαιτέρω αύξηση στις αρχές του Αυγούστου στα περίπου 3.500 κρούσματα». Τονίζοντας πως για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων το βασικότερο μέτρο είναι ο γρήγορος εμβολιασμός των πολιτών.

Πρότεινε την επαναφορά της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, για να περιοριστεί η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Όσον αφορά στα τοπικά lockdown ανέφερε:

«Προτού μιλήσουμε για lockdown, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η γονιδιοματική επιτήρηση της διασποράς στις περιοχές που έχουν αυξητική δυναμική, όπως η Κρήτη. Ώστε να παρακολουθούμε στενά το τι συμβαίνει και να γίνουν τα lockdown πριν αναπτυχθεί η διασπορά, όταν ακόμα η τάση θα είναι θετική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ