Παρουσιάστηκε ο ουρανοξύστης Marina Tower που θα επισκιάσει τον Παρθενώνα μετά από 2.500 χρόνια – Αυτοί είμαστε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias

Την Ακρόπολη την σεβάστηκαν Βάρβαροι και γλίτωσε πολέμους, για να βεβηλωθεί από τους “πολιτισμένους” Μοροζίνι, Ελγίν και τους φιλελεύθερους που θέλουν να μας κάνουν δήθεν σοβαρό δυτικό κράτος, υποβαθμίζοντας την Ακρόπολη για μερικά μέτρα παραπάνω Ουρανοξύστη και Καζίνο.

Οι ουρανοξύστες της Αθήνας

Αν προχωρήσει το σχέδιο του Ελληνικού η Αττική θα αποκτήσει κτίρια ύψους από 150 έως και 200 μέτρα. Μέχρι στιγμής το υψηλότερο κτήριο στο Λεκανοπέδιο φθάνει τα 103 μέτρα.

Ιστορικά, το πρώτο υψηλό κτήριο ήταν το Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών που εγκαινιάστηκε το 1963 και είχε ύψος 65 μέτρα. Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα για εισαγωγή υψηλών κτηρίων στην Αθήνα έγινε επί Χούντας και συγκεκριμένα με τον αναπτυξιακό νόμο 395 του 1968.

Βάσει αυτών των ρυθμίσεων κατασκευάστηκαν τα υψηλά κτήρια στην πρωτεύουσα μεταξύ των οποίων ο Πύργος των Αθηνών στη συμβολή Μεσογείων και Βασιλίσσης Σοφίας. Το συνολικό ύψος του υψηλότερου των δύο κτιρίων φθάνει τα 103 μέτρα και είναι το υψηλότερο κτήριο μέχρι στιγμής στο Λεκανοπέδιο.

Στο πλαίσιο του Συντάγματος οι ουρανοξύστες αποφάσισε το ΣτΕ και τώρα δεν θα τους χαρακτηρίζει «αρχιμουρλούς» τουλάχιστον
Με τις αιτήσεις ακύρωσης οι κάτοικοι κ.λπ. ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί του επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει την τοποθέτηση 6 υψηλών κτηρίων, ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, μέγιστου ύψους 200 μέτρων, που γίνονται αντιληπτά ως τοπόσημα (landmarks).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ