Η Λινού έριξε “κόκκινη κάρτα” σε Βασιλακόπουλο ON AIR – Τον άδειασε για μετάλλαξη δέλτα και αργούς εμβολιασμούς (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγρια κόντρα Λινού – Βασιλακόπουλου στον «αέρα» για μετάλλαξη «Δέλτα» και εμβόλια.
Ένταση επικράτησε μεταξύ της καθηγήτριας επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού, και του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, στον αέρα πρωινής εκπομπής.

Τωρα: Η Πελωνη ανακοινώνει υποχρεωτικους εμβολιασμούς απο την επόμενη εβδομάδα

Οι δύο καθηγητές βρέθηκαν καλεσμένοι στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN και διαφώνησαν εντόνως σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα και τα εμβόλια.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως μετά την άρση των μέτρων και μέσα σε λίγες μέρες φτάσαμε από τα 600 κρούσματα στα 1.800. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους» είπε.

Η κα Λινού τον διόρθωσε λέγοντας πως αυτή η παρατήρηση είναι «επιδημιολογικά λάθος» καθώς δύο μέρες μετά την άρση των μέτρων είχαμε την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του στελέχους Δέλτα στη χώρα.

«Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και με πάνω από το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστοι, είναι σαν μην είχαμε κανέναν εμβολιασμένο. Καθυστερήσαμε να καταλάβουμε ότι έρχεται νέο κύμα και δεν πρέπει να είχαμε άρει μέτρα. Εκείνη την περίοδο αποφασίστηκε να εμβολιάσουμε τα παιδιά, τους δώσαμε τα 150 ευρώ μετά την πρώτη δόση, όμως. Αυτό ήταν λάθος επιδημιολογικά. Έπρεπε να δοθεί το κίνητρο, αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση» είπε.

Με τη σειρά του, ο κ. Βασιλακόπουλος αμήχανος απάντησε πως αυτά που είπε η κα Λινού «επιδημιολογικά δεν στηρίζονται πουθενά. Το στέλεχος Δέλτα δεν έχει επικρατήσει στη χώρα».

Όταν η καθηγήτρια τον διόρθρωσε πάλι πως εννοεί ότι «θα επικρατήσει», εκείνος τής υπέκφυγε απαντώνταςως εξής: «Θα, θα. Αλλά, αυτό μου θυμίζει το θα, θα, θα των παλιών εποχών».

Η κα Λινού αντέδρασε, ωστόσο, εκείνος συνέχισε σε έντονο ύφος λέγοντας λανθασμένα: «Θα με ακούσετε. Είπατε δημόσια ότι τα εμβόλια δεν είναι αποδοτικά (σ.σ. στο στέλεχος Δέλτα)».

Εκείνη έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο και σημείωσε πως από τη στιγμή που η μετάλλαξη έχει διπλή μεταδοτικότητα από το αρχικό στέλεχος και από τη στιγμή που πάνω από το 50% δεν έχει κάνει το εμβόλιο είναι το ίδιο σαν να μην είχαμε καθόλου εμβολιασμένο πληθυσμό. Η πιθανότητα νόσησης είναι η ίδια. Περιμένουμε μεγάλη έκρηξη».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα κρούσματα της μετάλλαξη Δέλτα είναι πολλά. «Αν γίνει κανονική μελέτη στα 1.800 κρούσματα είναι πολύ πιθανό να δούμε ότι είναι μετάλλαξη Δέλτα. Έχουμε έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ