Αίσχος! Η κυβέρνηση πάλι ανέβαλε ταξίδι στο ιρακινό Κουρδιστάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβλήθηκε (Με πρόσχημα λόγους ασφαλείας;) το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράκ! Άλλη μία επίδειξη δύναμης των τούρκων. Αυτή είναι η αλήθεια.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ακύρωση του ταξιδιού του Νίκου Δένδια με πρόσχημα βλάβη στο αεροπλάνο!

Αναβάλλεται τελικά το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιράκ, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί τη Βαγδάτη και το Ερμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν στα βόρεια της χώρας, όπου η Ελλάδα έχει προξενείο εδώ και μία πενταετία. Ωστόσο προχθές το βράδυ σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου της Ερμπίλ, ανατρέποντας τον έως τώρα σχεδιασμό. Η επίθεση, η οποία έγινε περί τις 22.30 (ώρα Ελλάδας), δεν προκάλεσε τραυματισμούς ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Αλλά και το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί επίθεση με UAV παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, που όμως καταρρίφθηκε από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM, που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και του διπλωματικού προσωπικού τους.

Το Ερμπίλ, υπενθυμίζεται, είχε στο πρόγραμμα να επισκεφτεί τον περασμένο Οκτώβριο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου, χωρίς ωστόσο τελικά να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επίσκεψη. Εκείνη η αποστολή είχε ενοχλήσει την Αγκυρα, που μάλιστα παρεμπόδισε την πτήση επιστροφής του ελληνικού αεροσκάφους στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ