Συνωστισμός και ταλαιπωρία στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκη – Στις ίδιες ουρές ιδρώνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολιαστοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταλαιπωρία χωρίς όρια για όλους στα λιμάνια της χώρας οπου φεύγουν οι πολίτες για διακοπές. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών απαιτεί πρόσθετο χρόνο με αποτέλεσμα οι ουρές να κρατάνε πολυ ωρα και να παραμένουν γεμάτες συνεχώς απο το πρωι.

Στην χώρα που κατήργησε το φαξ στο δημόσιο, υπάρχει μια τεράστια γραφειοκρατία για να ταξιδέψεις με πλοίο σε ελληνικο νησι.

5F56F384 40F3 483F B72C 0EC2AD31E960

3926B118 BC7A 4C7D A058 6B8E0B9BC157

Οι ταξιδιώτες εκτός από τις αποσκευές τους, κρατούν στα χέρια τους και τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Είναι ενδεικτικό ότι η ουρά στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνούσε τα 100 μέτρα, με πάρα πολύ κόσμο που περίμενε υπομονετικά για να ταξιδέψει.

Οι λιμενικοί έδιναν οδηγίες στους ταξιδιώτες να κρατάνε τα πιστοποιητικά, ή το κινητό με τα πιστοποιητικά ανά χείρας, και ζητούσαν τήρηση αποστάσεων, κάτι που δεν είναι και εύκολο με τόσο κόσμο και φυσικά χρήση μάσκας.

Αυτά είναι τα πιστοποιητικά που χρειάζονται όσοι ταξιδεύουν:

Για τους ενήλικες απαιτούνται:

πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες
Για ανήλικους 12-17 ετών:

οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test
οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα – Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών
Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ