Ποιος ήταν όρθιος στο μπαρ και ανέβηκαν τα κρούσματα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει η Δήμητρα Παναγοπουλου

Η ΝΔ έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ γιατί, λέει, έπρεπε να θωρακιστούμε έναντι του κορωναϊού. Και, κοίτα να δεις ένα παράξενο πράγμα, τα κρούσματα αυξήθηκαν!! Βρε, μήπως τελικά έπρεπε αυτά τα χρήματα να τα έδιναν για την δημιουργία ΜΕΘ; Ποιος ξέρει;

Πάντως είναι πολύ έξυπνο το μέτρο που εξετάζεται για κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω covid. Γιατί, σου λέει, έτσι θα είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και δεν θα αρρωσταίνουμε!!! Αλλά πού να καταλάβετε κάποιοι!!!

Λοιπόν, επειδή τα πράγματα φαίνεται πως δυσκολεύουν, νομίζω ότι τώρα η κατάσταση θα σήκωνε μία απαγόρευση λειτουργίας των περιπτέρων μετά τα μεσάνυχτα ή και μία απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. Είναι αποτελεσματικά μέτρα. Τον προηγούμενο Χειμώνα που εφαρμόστηκαν όλα κύλησαν τέλεια. Είχαμε και 13.000 νεκρούς. Μια χαρά!

Επίσης, εξαιρετική ιδέα ήταν (δεν ξέρω ποιού) να επιβληθεί στους θαμώνες των μπαρ να είναι καθήμενοι. Αναρωτιέμαι,όμως, αν κάποιος έχει χαρτί από τον γιατρό ότι πάσχει από αιμορροΐδες, θα του επιτρέψουν να μείνει όρθιος;; Εγώ, πάντως, αυτά τα μέτρα κατά του covid τα εφαρμόζω στα μπαρ εδώ και χρόνια. Πάντα ήμουν καθήμενη και είχα σε απόσταση τους φίλους για να μην μου τρώνε τους ξηρούς καρπούς και τα πατατάκια!

Το καλύτερο μέτρο, όμως, απ’ όλα, το καλύτερο ever, είναι αυτό για τα self tests, τα οποία αρχικά ήταν υποχρεωτικά για μαθητές και εργαζόμενους, μετά χαρακτηρίστηκαν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας για να ταξιδέψουμε, άρα πρέπει να έχει προηγηθεί μοριακό ή rapid test, αλλά είναι μια χαρά να τα χρησιμοποιήσουμε για να επιστρέψουμε από τις διακοπές μας.

Τον φωτισμένο νου τα έχει σκεφτεί όλα αυτά, πραγματικά προτείνω να τον βάλουμε σε γυάλα με οινόπνευμα, 5 ευρώ εισιτήριο και να φωνάζουμε όλοι μαζί «για περάστε, για περάστε, αγοράστε και θαυμάστε»!

Και βγήκε τον Μάϊο ο Μητσοτάκης στην Bild και είπε στους Γερμανούς ότι «Ιούλιο και Αύγουστο στην Ελλάδα τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι». Σοβαρά τώρα; Αφού βλέπεις χριστιανέ μου, μας εύχεσαι καλή χρονιά ξεσπά πανδημία, επισκέπτεσαι τον Τραμπκαι στο καπάκι χάνει τις εκλογές, επισκέπτεσαι Ικαρία και Κάρπαθο και κάνει σεισμό. Εντάξει τώρα… Λίγη ρέγουλα στις δηλώσεις δεν βλάπτει.

Α, και μια ερώτηση που απευθύνεται σε προκαθήμενους της Εκκλησίας. Τι άλλαξε; Τι άλλαξε ξαφνικά; Πώς από την μία ημέρα στην άλλη έγιναν υπέρμαχοι του εμβολιασμού; Πώς ξαφνικά πουλούν εκδούλευση στην κυβέρνηση με τις λίστες με τους πιστούς που δεν δέχονται να εμβολιαστούν; Πώς ξέχασαν το «μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε» και χαρακτηρίζουν εγωιστές όσους δεν δέχονται να εμβολιαστούν; Εσείς δεν ήσαστε που λέγατε ότι ο κορωναϊός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία;

Δεν είμαι γιατρός ούτε ειδικός επί των φαρμάκων για να κρίνω αν το εμβόλιο είναι καλό ή κακό. Και σίγουρα δεν μπορώ ούτε προτίθεμαι να πω σε κάποιον να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Μπορώ όμως να έχω άποψη επί συμπεριφορών. Ιδιαιτέρως όταν αυτές προέρχονται από ταγούς της χώρας, οι οποίοι θα πρέπει να ξεχωρίζουν με την στάση τους. Να υποστηρίζουν την άποψή τους και την θέση τους. Να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση. Να είναι εκείνοι που όλοι θα τους θυμούνται. Που θα αφήσουν στον τόπο το σημάδι τους και όχι έναν λεκέ.Και όπως έγραψε ο εξαιρετικός ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου «….Αν φοβάσαι, παραιτήσου. Αν σε απειλούν ή σε εκβιάζουν κατάγγειλέ το. Θα γίνεις ήρωας. Στην κηδεία σου θα χειροκροτούν το ξόδι. Καλύτερο από το να το φτύνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ