Πρόγραμμα θερινών εκδηλώσεων 2021 του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών: ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. Κυριακή 11 Ιουλίου
«Βραδιά παραμυθιού και μουσικής» για μικρούς και μεγάλους με την θεατρολόγο – ηθοποιό Νάσια Δαφιώτη και τον μουσικο – διδάσκαλο Γρηγόρη Μολυβιάτη. Ώρα έναρξης 19:30, αύλιος χώρος «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922».

A534940C 1742 403A B181 0F927510EC05

2. Κυριακή 25 Ιουλίου
Ο «10ος κολυμβητικός διάπλους μικρασιατικής μνήμης» του κόλπου Γέρας, κολυμπώντας ομαδικά από την Κουντουρουδιά μέχρι το Πέραμα από κοινού με τον Παγγεραγωτικό πολιτιστικό Σύλλογο Γέρας, τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Αθηνών και τον ΑΠΣ Αναγέννηση Ποσειδώνα Περάματος.
Ώρα έναρξης 10:00 στην Κουντουρουδιά.

3. Δευτέρα 9 Αυγούστου
Eκδήλωση με θέμα «Τα σχολεία της Σμύρνης», κατά την διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Λουτρών που διακρίθηκαν στον «διαγωνισμό Ζωγραφικής και Έκθεσης», καθώς και τα αριστούχα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου της δημοτικής κοινότητας Λουτρών. Ώρα έναρξης 19:30, αύλιος χώρος «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922».

4. Δευτέρα 16 Αυγούστου
Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση με τίτλο: «1821 Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός τις παραμονές του
απελευθερωτικού αγώνα» από κοινού με τον Σύλλογο
«Culture4All / Πολιτισμός για όλους». Ώρα έναρξης 19:30,
αύλιος χώρος «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922».

Ενότητες και ομιλητές:
* «Η Λέσβος την περίοδο της επανάστασης του 1821», Αναγνώστου Στρατής, διδάκτωρ ιστορικός, πρόεδρος Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών.
* «Το άλλο ταξίδι του λόρδου Βύρωνα: από την Σμύρνη στην
Κωνσταντινούπολη», Αργυρός Λεωνίδας, διδάκτωρ ιστορικός, επίτιμος επιμελητής του μουσείου της πόλεως των Αθηνών.
* «Η συμβολή των Κυδωνιών στην Επανάσταση του 1821», Μιχαηλάρης Παναγιώτης, διδάκτωρ ιστορικός, επίτιμος καθηγητής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
* «Η συμβολή των Μικρασιατών στον εθνικό αγώνα του 1821
και το όραμα του Αδαμ. Κοραή», Παπαχρυσός Δημήτρης, πρ. του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι».

5. Κυριακή 22 Αυγούστου στις 19.30
Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας και στην συνέχεια στο «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922» αφιέρωμα στον «προσφυγικό συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών» και παρουσίαση του εκδοθέντος λευκώματος για τα 30 χρόνια του Συλλόγου από την κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου αρχαιολόγο, επίτιμη διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και του μουσείου της πόλεως των Αθηνών, την συγγραφέα κ. Ειρήνη Βεκρή και τον φιλόλογο καθηγητή κ. Παναγιώτη Αλεξέλλη.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια.

6. Δευτέρα 23 Αυγούστου, στις 8 το πρωί Θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την
Αψηλή.

Πηγή: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ