Η Βουλγαρία βάζει βέτο…Εμείς τι κάνουμε ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Γιώργου Αδαμούλη*

Ο Κ. Μητσοτάκης με την αμφίσημη στάση του στο “Μακεδονικό” ζήτημα, αλλά κ με όλη την στάση του ως Πρωθυπουργός, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην πολιτική κ κοινωνική βάση της ΝΔ, την στιγμή που η γειτονική μας Βουλγαρία έθεσε veto στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ.
Δεν μπορούμε πλέον να τον εμπιστευτούμε μετά κ τις προκλήσεις των Σκοπιανών στο Euro κ τις προκλητικές δηλώσεις του ίδιου του Ζαεφ στο twitter για ομάδα της Μακεδονίας κ όχι της βόρειας Μακεδονίας.
Δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε γιατί η συμφωνία αλήθειας, αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψεμα στην αντιμετώπιση του “Μακεδονικού ζητήματος”.
Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα απο το στάρι.
Ήρθε η ώρα να μας εξηγήσει ο κ. Πρωθυπουργός γιατί η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει “Μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς;
Ενώ εμείς αντί να εκμεταλλευτούμε το γεγονός, αντιδρούμε με την λογική, “τι τα θέλει αυτά η Βουλγαρία κ μας χαλάει την σούπα”.
Ας πούμε μερικές αλήθειες, που αν τις αξιοποιήσουμε στην δεδομένη πολιτική συγκυρία σε συνδυασμό με το veto της Βουλγαρίας, μπορούμε να αλλάξουμε πολλά από την εθνικά επιζήμια συμφωνία.
Η Γιουγκοσλαβία δημιουργήθηκε το 1918 μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Στην ιδρυτική της διακήρυξη αναφέρονται αναλυτικά οι επι μέρους περιοχές κ οι εθνότητες που την αποτελούσαν, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά, ούτε έθνος 《Μακεδόνων》, ούτε περιοχή 《Μακεδονίας》.
Η ιστορική αλήθεια μας λέει πως 《Μακεδονία》 κ 《Μακεδόνες》 δεν υπήρξαν στην περιοχή αυτή, ούτε αργότερα ώς το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Οι επίσημοι χάρτες της Γιουγκοσλαβίας τής δεκαετίας του 1930 δεν αναφέρουν πουθενά την λέξη 《Μακεδονία》.
Ούτε οι χάρτες του τότε ΟΗΕ αναφέρονται με οιονδήποτε τρόπο σε 《Μακεδονία》 ή σε 《Μακεδόνες》.
Το επίσημο όνομα της περιοχής στην διάρκεια του Β ‘ Παγκοσμίου πολέμου είναι επαρχία του Βαρδάρη.
Η ιστορική Μακεδονία της αρχαιότητας συμπίπτει πλήρως με την σημερινή Ελληνική Μακεδονία συν μια μικρή περιοχή προς το Μοναστήρι.
Εκείνο που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι πως ο λεγόμενος διαμελισμός της ιστορικής 《μακεδονιας》το 1920 σε τρία κομμάτια είναι το μεγαλύτερο ψέμα της ιστορίας κ το δημιούργησε η τρίτη κομμουνιστική διεθνής.
Οι τρεις δήθεν 《Μακεδονιες》, του Αιγαίου που πήγε στην Ελλάδα, των σκοπιων που πήγε στην Γιουγκοσλαβία κ του Πιριν που πήγε στην Βουλγαρία είναι ένα μεγάλο προπαγανδιστικό κατασκεύασμα.
Ποιος το δημιούργησε;
Το δημιούργησε η τρίτη κομμουνιστική διεθνής για να στηρίξει τότε κ αργότερα το αίτημα για 《ενιαία Μακεδονία》.
Κόντρα στην εθνοτική συνείδηση των λαών της περιοχής που ένοιωθαν είτε Έλληνες στο νότο, είτε Βούλγαροι στο βορρά, ειτε Σέρβοι βορειοανατολικά.
Υπάρχει 《Μακεδονική》 γλώσσα ;
Αυτό που ονομάζεται 《Μακεδονική》 γλώσσα είναι ουσιαστικά βουλγαρική διάλεκτος. Απολύτως ίδια με την επίσημη βουλγαρική γλώσσα.
Είναι σαφές ότι 《Μακεδονία》 δεν υπήρχε τότε στην περιοχή, όπως προανέφερα, πλην της ελληνικής κ 《Μακεδόνες》δεν υπήρχαν πλην των Ελλήνων της Βορείου Ελλάδος.
Συμπέρασμα :
Το παραμύθι για δήθεν διαμελισμό της 《Μακεδονίας》 το κατασκεύασε τοτε η τρίτη κομμουνιστική διεθνής, με εντολή του Στάλιν.
Είναι αλήθεια ότι η γραμμή της Σοβιετικής Ένωσης για 《ελεύθερη Μακεδονια – Θρακη》 δεν θα είχε τότε κανένα νόημα χωρίς την κατασκευή της ενιαίας 《Μακεδονιας》που λίγο πρίν δήθεν είχε διαμελιστεί.
Η μεγάλη τομή όμως έγινε το 1949 όταν ο Τίτο ήρθε σε ρήξη με την Μόσχα κ δημιούργησε τότε μια ομόσπονδη 《Δημοκρατία της Μακεδονίας》για να πιέζει την Βουλγαρία κ την Ελλάδα με εδαφικές αξιώσεις για να ισορροπεί έτσι μεταξυ ΝΑΤΟ κ συμφώνου Βαρσοβίας.
Συμπέρασμα :
Το 《Μακεδονικό》 ιδεολόγημα ήταν αρχικά εργαλείο τοπικής ισορροπίας από τον Τίτο.
Σύντομα όμως ο Τίτο επιλέγει την ουδετερότητα όχι ως τοπική τακτική ισορροπιας, αλλά ως διεθνή στρατηγική στην περίοδο του ψυχρού πολέμου, ως συνιδρυτής του 《κινηματος των Αδέσμευτων》μαζί με τον Νασερ.
Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι μετά τον β’ Παγκόσμιο πόλεμο η 《Μακεδονική》προπαγάνδα των σκοπιων οργιάζει κ μέσα στην χώρα τους κ διεθνώς .
Όμως απο την ελληνική πλευρά μένει αναπάντητη.
Γιατί μένει αναπάντητη ;
● γιατί οι αμερικανοί δεν θέλουν να στεναχωρησουν τον Τίτο, διότι τα χώνει στους σοβιετικούς.
● γιατί οι 《Αδεσμευτοι》δεν θέλουν να τον κοντράρουν αφού παραμένει ηγετης των αδέσμευτων.
● γιατί οι αριστεροί δεν μπορούν να τον εναντιωθούν σε κάτι για το οποίο πολέμησαν οι ίδιοι.
Να λοιπόν γιατί μέσα στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης αδράνεια απέναντι στο 《Μακεδονικό》 ιδεολόγημα, το οποίο διεθνώς κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Συνεπώς όταν προέκυψε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991 – 1992 βρεθήκαμε απέναντι σε δυο γεννιες σκοπιανών που είχαν γαλουχηθεί πως είναι 《Μακεδόνες》απευθείας απόγονοι τών αρχαίων Μακεδόνων.
Έτσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα από 42 χρόνια Ελληνικής αδράνειας από το 1949 ως το 1991 κ όχι επειδή αρνηθήκαμε να δώσουμε λύση το 1992.
Το ιστορικό λάθος της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι ότι, αναγνώρισε στους Σκοπιανούς μακεδονική γλώσσα κ μακεδονική ταυτότητα, κάτι που αρνούνται έντονα οι Βούλγαροι λέγοντας πώς η γλώσσα τους είναι βουλγαρικό ιδίωμα.
Αυτό δηλαδή που λένε οι Βούλγαροι, οι οποίοι υπερασπίζονται με σθένος τα εθνικά τους συμφέροντα, αλλά κ την ιστορική αλήθεια.
Εσείς τι κάνετε κ. Πρωθυπουργέ;
Εσείς δεν λέγατε ότι είναι μία εθνικά επιζήμια συμφωνία;
Εσείς δεν λέγατε ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ Μακεδόνα Πρωθυπουργό;
Τα Ξεχάσατε όλα κ μάλιστα πολύ γρήγορα.
Κρυφτήκατε πίσω από την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί σας βόλευε προεκλογικά.
Ποτέ δεν δώσατε αγώνα για το λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα.
Αυτή είναι η αλήθεια την οποία θα βρείτε μπροστά σας !!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΔ
ΠΡ.ΜΕΛΟΣ Π.Ε ΝΔ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ