Φίλοι του Μητσοτακη οι Ζαεφ, Ερντογαν, Ταταρ, Ραμα – Εχθροί του οι ανεμβολιαστοι Έλληνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Πατήσια – Κουκάκι έχει κάνει τη διαδρομή Σκόπια – Αθήνα ο Πρωθυπουργός της γείτονας χώρας Ζόραν Ζάεφ, με προγραμματισμένη διήμερη νέα επίσκεψη (8-9 Ιουλίου) στην Αθήνα, με πρόσχημα την συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist και την υπογραφή συμφωνίας κατασκευής φυσικού αερίου μεταξύ των δυο χωρών. Μια συμφωνία που θα υπογραφόταν την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Υπουργό Οικονομίας των Σκοπίων Κρέσνικ Μπεκτέσι!
Όσον αφορά το συνέδριο του Economist, είχαμε ενημερωθεί πως ο Ζόραν Ζάεφ θα έπαιρνε μέρος σε αυτό, με θέμα τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την περιφερειακή συνεργασία και την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!
Ωστόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ταυτόχρονα μας ενημέρωνε, ότι:
“Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ”!

Το εισιτήριο του Ζάεφ στην Αθήνα το πλήρωσε η Άγκελα Μέρκελ;

Από τα παραπάνω όμως, βγαίνουν αβίαστα δυο συμπεράσματα!
Το πρώτο αφορά την πρωτοβουλία του Ζόραν Ζάεφ να υπερασπιστεί τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη!
Ποιος; Αυτός που μόλις λίγες ημέρες πριν προκάλεσε την μήνη του φίλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι μας προκάλεσαν απόλυτα. Προκλήσεις που ξεκίνησαν από τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής τους ομάδας στο Euro 2020 και όπου αναφερόταν το κράτος τους ως “Μακεδονία” και όχι ως “Βόρεια Μακεδονία”, όπως επιτάσσει και προβλέπει η “Συμφωνία των Πρεσπών”!
Πολλοί δε, θα νόμιζαν ότι οι Σκοπιανοί θα συνετίζονταν μετά και τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στις επιστολές διαμαρτυρίας, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και προς τον ΥΠΕΞ μας Νίκο Δένδια! Εις μάτην όμως!
Δεν ήταν δυνατόν να συνετιστούν ποτέ, αυτοί που επί δυο χρόνια καταπατούν σε όλα τα σημεία της, την υπερωφέλιμη γι΄ αυτούς “Συμφωνία των Πρεσπών”! Γιατί αξιώνουν και άλλα, και άλλα, δηλαδή όλα! Αφού, άμα δώσεις θάρρος στο χωριάτη, αυτός θα ανέβει και στο κρεβάτι σου!
Έτσι στις ημέρες που ακολούθησαν προέβησαν και σε άλλες προκλήσεις!

Ο Πρωθυπουργός τους Ζόραν Ζάεφ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας»!
Ο δε, Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικολόσκι, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (επιστρέφοντας μετά από απουσία 4 ετών), είπε θρασύτατα:
«Είμαι πάλι στο Στρασβούργο με μεγάλη τιμή, για να εκπροσωπώ τη “Μακεδονία” στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συνέλευση στην Ευρώπη. Όπως στο παρελθόν, ανακοινώνω ότι εδώ θα παλέψω για τα εθνικά συμφέροντα της “Μακεδονίας”, καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των “Μακεδόνων” στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία! Έχω μόνο ένα πράγμα να τους πω, και αυτό είναι: – Ξέρουμε ποιοι είμαστε, είμαστε Μακεδόνες, ξέρουμε ποια γλώσσα μιλάμε, μιλάμε Μακεδονικά, γνωρίζουμε την κληρονομιά και την ιστορία μας, και ανεξάρτητα από την απόφαση που λαμβάνουν αύριο, όλη η Ευρώπη ξέρει ποιοι είμαστε και τι είμαστε, και θα αντιμετωπίσουν με ντροπή για τις συνέπειες της απόφασης που λαμβάνουν. Ευχαριστώ πολύ»!
Το τελευταίο μήνυμα απευθυνόταν προς την Βουλγαρία, η οποία ασκεί βέτο στην ΕΕ κατά των Σκοπιών και την διεύρυνση της ΕΕ με εκείνους!
Άρα για ποια συνεργασία και αλληλεγγύη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μιλά ο κ. Ζάεφ;
Το δεύτερο αφορά την κ. Πελώνη! Ποιους νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει, ισχυριζόμενη πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ;
Μα αυτός δεν είναι πρωτίστως ο κύριος λόγος της νέας αφίξεως του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα; Η συνάντηση δηλαδή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό προκειμένου να του θυμίσει τη δέσμευσή του για επικύρωση στην ελληνική Βουλή των τριών εφαρμοστικών νόμων, που θα νομιμοποιήσουν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”;
Μια απορία έχουμε μόνο. Αν το εισιτήριο του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα το πλήρωσε η Άγκελα Μέρκελ, ή ο ίδιος;

Φίλος του Πρωθυπουργού μας ο Ερντογάν, που θέλει να επιβάλλει στη Θράκη μας τουρκική συνείδηση;

Τον Μάρτιο του 2020 ο ισλαμοφασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν επιχείρησε να διασπάσει επιθετικά τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία στον Έβρο και έσπασε τα μούτρα του, χάριν στο μάχιμό στρατό μας, τους ακρίτες συνοριοφύλακες και στην ΕΛΑΣ!
Ωστόσο αυτό που δεν πέτυχε επί ένα μήνα, βίαια, επιθετικά, προσπαθεί να το πετύχει σταδιακά και κουτοπόνηρα! Στέλνοντας το τελευταίο διάστημα παράνομους μετανάστες, σε αραιά διαστήματα και οι οποίοι εισέρχονται στον Έβρο μας!
Ταυτόχρονα ο Υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, προσπαθεί να επεκτείνει το ΚΥΤ Φυλακίου για να δέχεται περισσότερους παράνομους μετανάστες! Μια αντεθνική πολιτική που θα θέσει σε κίνδυνο την αρτιμέλεια του Έβρου μας!
Αλήθεια τι ακριβώς δεν αντιλαμβάνονται οι κύριοι Μητσοτάκης και Μηταράκης και προσπαθούν να “φυτέψουν” σε όλη την Ελληνική Επικράτεια χιλιάδες παράνομους μετανάστες; Η επιβολή της κυβέρνησης των χιλιάδων παράνομων μεταναστών, εξυπηρετεί τους σκοπούς του Ρ. Τ. Ερντογάν και είναι γερμανικής έμπνευσης σχέδιο κατά της Ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη!
Επιβάλλοντας την ίδρυση και λειτουργία Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (EOZ) στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, όπου ουσιαστικά οι Έλληνες πολίτες δεν θα έχουν τον έλεγχο της περιοχής τους, αλλά αυτή θα ανήκει σε μία εταιρεία ή σε ένα σύνολο εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται εκεί!

Ευτυχώς πρόσφατα ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτημα συλλόγων της Θράκης μας, και οι οποίοι είναι Δούρειοι Ίπποι σε αυτήν την ευαίσθητη ελληνική περιοχή, αφού πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής! Σε αυτό το αίτημα αξίωνε η “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” να έχουν το δικαίωμα αυτοί οι πρακτορίστικοι Σύλλογοι που ελέγχονται από τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ) να αποκαλούνται ως “Τουρκική”, κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών που στην Ανατολική Ελληνική Θράκη, η εκεί μειονότητα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική!
Έτσι αυτή η γνωμοδότηση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας, ενόχλησε πολύ την Άγκυρα και γι΄ αυτό συνέχισε την πρόκληση, δίνοντας εντολή στους “ενοχλημένους” ελάχιστους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη μας, να συνεχίσουν τον τσαμπουκά!
Ανακοινώνοντας, πως το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στις 11:30 το πρωί θα έκαναν πορεία διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου!
Σε μια συνεχή προσπάθεια να δυναμιτίσουν το κλίμα στην Θράκη μας, που ωφελημένο θα έχει τον ισλαμοφασίστα Ρ. Τ. Ερντογάν!
Σας παραθέτω παρακάτω ένα απόσπασμα της ανακοινώσεως που κυκλοφόρησαν:
«…Καταδικάζουμε, κάθε προσπάθεια αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και στοχοποίησης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, της οποίας το μοναδικό “ατόπημα” είναι η διατήρηση τουρκικής συνείδησης. Σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν να διχάσουν την Τουρκική Μειονότητα της Θράκης και τον ελληνικό λαό γενικότερα, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα…»!
Μετά τα παραπάνω ένα θα έπρεπε να είναι το αίτημα του Θρακιώτικου λαού προς την κυβέρνηση! Να κλείσουν άμεσα όλα αυτά τα Σωματεία στην Θράκη μας, που εξυπηρετούν τα δόλια σχέδια του Ερντογάν!
Αλλά ποια κυβέρνηση; Η χθεσινή ή η σημερινή;
Μα αυτοί είναι υπέρ του χτισίματος Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία! Μα αυτοί διεξάγουν διερευνητικές συζητήσεις προσέγγισης ζητημάτων με την Τουρκία!
Είναι ποτέ δυνατόν να καμφθούν οι Τούρκοι, έστω και σε ένα από τα σημεία που διεκδικούν; Ποτέ! Δεν το γνωρίζει αυτό ο Έλληνας Πρωθυπουργός;
Άρα ποιον κοροϊδεύουν άπαντες; Τον ελληνικό λαό και βεβαίως όχι, γιατί γνωρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φίλος με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, προς ικανοποίηση των εντολών της Καγκελαρίας του Βερολίνου και ειδικότερα της Άγκελα Μέρκελ!

Φίλος του Πρωθυπουργού μας ο Ράμα που διεκδικεί την Θεσπρωτία;

Όμως φίλος του Πρωθυπουργού μας είναι και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα! Ο οποίος κοιμάται και ονειρεύεται την “Μεγάλη Αλβανία” και η οποία θα περιλαμβάνει και τη δική μας Θεσπρωτία!
Αφού και σήμερα υφίσταται το κίνημα της “Τσαμουριάς” και το οποίο συνεχίζει εντελώς ανυπόστατα να θεωρεί ότι στην Θεσπρωτία συντελέστηκε γενοκτονία κατά των Τσάμηδων!
Δηλαδή των ολίγων Χριστιανών, που κατοικούσαν στην Θεσπρωτία και οι οποίοι εξισλαμίστηκαν και κατά τον πόλεμο συνεργάστηκαν με την φασιστική Ιταλία και την ναζιστική Γερμανία!
Αυτοί που τότε ντροπιασμένοι κατέφυγαν στην Αλβανία, σήμερα μας κουνούν το δάκτυλο, αξιώνοντας γη και περιουσίες και δεν υπάρχει Έλληνας αξιωματούχος να τους το κόψει αυτό το δάκτυλο!

Αλλά ο φίλος του Πρωθυπουργού μας, Έντι Ράμα, δεν σέβεται το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” και δεν υπάρχει Έλληνας αξιωματούχος να το υπερασπιστεί! Το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, το οποίο υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 1914 από την Αλβανία και την Ελλάδα και στο οποίο αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό!
Ένα πρωτόκολλο το οποίο βρίσκεται εν ισχύ και κανένας πολιτικός της Ελλάδος δεν το υπενθυμίζει στις συναντήσεις του με Αλβανούς αξιωματούχους! Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα που απορρέουν από το αυτό το “Πρωτόκολλο” υπέρ της ελληνικής μειονότητας!
Αυτό το καθεστώς του Έντι Ράμα, όπως και προηγούμενα του Ενβέρ Χότζα και του Σαλί Μπερίσα, που καταδυναστεύει και δολοφονεί παλικάρια μας της Βορείου Ήπειρο!

Για μας εχθρός και η Γερμανία…

Έτσι δεν μου προξενεί καμιά εντύπωση το γεγονός, πως προ ημερών στο Στρασβούργο σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, δήλωσε:
«Ελπίζω ότι με την Ευρωπαϊκή Προεδρία της Σλοβενίας θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την διαδικασία προσχώρησης της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας»!
Ως γνωστόν η Σλοβενική προεδρία της ΕΕ ξεκίνησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021!
Κατά τα λοιπά, ο εχθρός του κυρίου Μητσοτάκη είναι οι ανεμβολίαστοι Έλληνες!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ