Παντού αρχαία! – Πάγωσαν οι Τούρκοι με την νέα ανακάλυψη σε ανασκαφή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο μαρμάρινα αγάλματα 2.500 ετών και επιγραφή κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ναό του Δία Λεψίνου, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους ρωμαϊκούς ναούς της Μικράς Ασίας, στη δυτική επαρχία στα Μούγλα της Τουρκίας. Χτισμένος τον 2ο αιώνα μ.Χ., ο ναός βρίσκεται στην αρχαία πόλη του Ευρωμού.

Ο Abuzer Kızıl, επικεφαλής της επιτροπής ανασκαφών και μέλος της σχολής στο τμήμα αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου των Μούγλων, Sıtkı Kocman, δήλωσε στο Anadolu την Κυριακή ότι τα γλυπτά βρέθηκαν απροσδόκητα κατά τις προσπάθειες αποκατάστασης.
“Ανακαλύψαμε δύο πολύ σημαντικούς συνδέσμους για το χαμένο αρχαϊκό γλυπτό της περιοχής, και μια επιγραφή που χρονολογείται στην ελληνιστικήπερίοδο”. Τρέμοντας φυσικά λέγοντας την απαγορευμένη λέξη…

92A98E21 997B 469C 97CB 0221847478E3

Ο Kızıl πρόσθεσε ότι τα γλυπτά κατηγοριοποιήθηκαν ως κούροι, ο σύγχρονος όρος που δόθηκε στα αρχαία ελληνικά γλυπτά της αρχαϊκής περιόδου.
“Ο ένας από τους δύο κούρους που αποκαλύφθηκε στον Ευρωμό είναι γυμνός, ο άλλος φορά πανοπλία και κοντό χιτώνα. Η πανοπλία είναι κατασκευασμένη από δέρμα και είναι αξιοσημείωτο ότι και τα δύο αγάλματα έχουν λιοντάρι στα χέρια τους. Εικονικά, το λιοντάρι έχει μεγάλη σημασία. … και πιθανότατα συνδέεται με τον θεό Απόλλωνα “, είπε ο Κιζίλ.

35BE8CE2 76EB 4F0B BE13 195967D0A933

Ο Κιζίλ δήλωσε ότι η επιγραφή από την ελληνιστική περίοδο αναμένεται να αποκαλύψει σημαντικές γνώσεις για την ιστορία της περιοχής, και οι προσπάθειες για την αποκρυπτογράφηση συνεχίζονται.

921BDADC 7ED2 4391 96A3 12EC9980BBFB

Που να τολμήσει ο τούρκος να παραδεχτεί πως βρίσκονται πάνω σε κλεμμένη Γη που δεν τους ανήκει. Περιμένει να αποκρυπτογραφήσει την επιγραφή για να το καταλάβει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ