Προειδοποίηση από Λινού: «Κίνδυνος για 10.000 κρούσματα τη μέρα με Μετάλλαξη Δέλτα – Επαναφορά μάσκας και τηλεργασίας» (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα Λινού: Θα πρέπει να επανέλθουν οι μάσκες παντού, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους.

Για 10.000 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα προειδοποιεί η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, εάν δεν ανακοπεί άμεσα η μετάλλαξη Δέλτα.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Λινού υποστήριξε πως θα πρέπει να επανέλθουν οι μάσκες παντού, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους.

«Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται πλήρης επαναφορά της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους και τήρηση αποστάσεων και ίσως να επαναφέρουμε τη «φούσκα» των ανθρώπων με τους οποίους συνυπάρχουμε, δηλαδή να μην είμαστε σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, να αποφύγουμε πάρα πολύ όλους τους κλειστούς χώρους. Από πλευρά πολιτείας, ίσως να επανέλθει σε ένα μεγάλο βαθμό η τηλεργασία, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ».

athens1862021

Σημείωσε επίσης πως «αν και χθες φάνηκαν λιγότερα τα κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας ήταν τεράστιος, πάνω από 5. Επομένως δεν πρέπει να πούμε ότι σταθεροποιήθηκαν τα κρούσματα Ελπίζω δε θα φτάσουμε πάνω από 3. 000 ή 4.000 κρούσματα, γιατί θα πάρουμε μέτρα. Αν δεν πάρουμε μέτρα υπάρχει κίνδυνος με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων να φτάσουμε και στις 5.000 ή και τις 10.000 κρούσματα».

Όπως είπε, σε δύο σημεία πρέπει να δώσουμε «πόλεμο», και αυτά είναι το να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και το να προστατευτούμε όλοι ατομικά και συλλογικά.

Μετάλλαξη Δέλτα: «Βόμβα» από Σαρηγιάννη για 18.000 κρούσματα τη μέρα το φθινόπωρο (Βίντεο)

Όπως υπογράμμισε η κ. Λινού, θα πρέπει να γίνει επαναφορά των μέτρων ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

«Τα μέτρα είναι σημαντικά και θα βοηθήσουν, ίσως χρειάζονται και επιπλέον μέτρα και να κινητοποιηθούμε όλοι μας. Θα πρέπει να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και να πείσουμε όσους περισσοτέρους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, και αφετέρου να τηρούμε τα μέτρα και να προστατεύσουμε όσους είναι ανεμβολίαστους και κινδυνεύουν», τόνισε.

Υπενθύμισε πως οι εμβολιασμένοι έχουν πλεονεκτήματα έναντι των ανεμβολίαστων. Κι αυτό γιατί αριθμός όσων νοσήσουν θα είναι μικρότερος και θα περάσουν τη νόσο.

Όμως και αυτοί πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα και να αποφεύγουν το συνωστισμό, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν χρειάζεται.

«Προσωπικά ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούμε το lockdown. Το ποσοστό των νοσούντων θα είναι νέοι. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 3 με 4 εκατομμύρια νέους ανεμβολίαστους και το ποσοστό των νέων όταν νοσήσουν που θα χρειαστεί να μπουν στην εντατική είναι μικρότερο από το ποσοστό των ηλικιωμένων, όμως για να το καταφέρουμε θα πρέπει να προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους νέους για να προστατεύσουμε τους λίγους. Αν πάρουμε και μέτρα, δεν θα επιβαρυνθεί το σύστημα»

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ