Δυο drone με διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Τζαμού της Ινδίας-Δεν τα είδαν, απλά τα άκουσαν…!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ήταν ένα drone, αλλά ζευγάρι drones που κατάφεραν να “ξεγλιστρήσουν” χωρίς να γίνουν ορατά από την Βάση Πολεμικής Αεροπορίας στο Τζαμού τον περασμένο μήνα. Τα drone έριξαν δύο διαφορετικούς τύπους Improvised Explosive Devices (IED) με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους….

Πηγές των υπηρεσιών άμυνας και ασφάλειας ανέφεραν επίσης ότι οι επιτιθέμενοι είχαν προγραμματίσει δύο επιθέσεις με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Τζαμού για την ίδια ημέρα, κάτι που πιστεύεται ότι ήταν «αντίποινα» για την έκρηξη έξω από το σπίτι του εγκεφάλου της επίθεσης βομβαρδισμού στη Βομβάη το 2008, Hafiz Saeed στη Λαχόρη. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην αεροπορική βάση ότι, άκουσαν το πρώτο και το δεύτερο drone να μπαίνουν και να κινούνται έξω.

«Ωστόσο, κανείς δεν είδε τα drone αλλά τα άκουσαν. Ένας από τους σκοπούς είδε κάτι να πέφτει στην οροφή ενός κτηρίου που εξερράγη αμέσως τη στιγμή που έπεσε…. 

Ο ήχος των drone ακούστηκε, αλλά δεν μπορούσε να φανεί στο σκοτάδι καθώς δεν είχε κανένα φως », ανέφερε μια πηγή ασφάλειας.

ΥΓ

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας τα drone πέταγαν σε χαμηλό ύψος, σε αυτόνομη αποστολή, χωρίς εκπομπές και καθοδήγηση, με χρήση παθητικού GPS (μόνο λήψη σήματος)…

Αυτοί είναι και οι λόγοι που δεν εντοπίστηκαν τα εν λόγω drone, σε συνδυασμό και με την πολύ μικρή ανακλαστική τους επιφάνεια (RCS) 

Είναι προφανές πως η καταστολή-εξουδετέρωση mini drone, προυποθέτει την ύπαρξη radar για την αποκάλυψή τους (ημέρα-νύκτα), για να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η εφαρμογή των όποιων τεχνικών εξουδετέρωσής των…

Ένα τέτοιο radar είναι ο “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ