Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Πανελλήνιες 2021: Εκτός ΑΕΙ χιλιάδες υποψήφιοι με νόμο Κεραμεώς (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο! Ο Μητσοτάκης έλαβε 30.000 € από αγροτικές επιδοτήσεις!

Ο πρωθυπουργός έχει εισπράξει αγροτικές επιδοτήσεις από το 2014...

Ο Τσιπρας ζητά να μπει φόρος στις τράπεζες υπέρ των δανειοληπτών

Ο Αλέξης Τσίπρας απο το Κιλκίς εξαπολύει πυρά κατά...

Νεα δυναμική παρέμβαση της Ολγας Κεφαλογιαννη με αιχμές για τις υποκλοπές

«Καμία επίκληση απορρήτου και κανένας διοικητικός ή πολιτικός υπάλληλος...

Σοβαρότατη καταγγελία του Κλέωνα Γρηγοριάδη

Σύμφωνα με τον Κλεων Γρηγοριαδη:Η CVC που έχει εξαγοράσει...

Σκάνδαλο με διορισμούς! Ερώτηση 38 βουλευτών

Ερώτηση με την υπογραφή 38 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –...

Χριστιανική Δημοκρατια: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Η Χριστιανική Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή...

Η απάντηση του Οικονομου για το δείπνο Σαμαρα – Καραμανλή

Κρύος ιδρώτας «λούζει» το Μέγαρο Μαξίμου μετά την...

Τσίπρας: Φτιάχνετε ιδιωτικό ΕΣΥ Αν έχεις λεφτά θα σωθείς

Υπεράσπιση του ΕΣΥ (και ως πολιτικής κληρονομιάς του Ανδρέα...

Τσίπρας: Ανοίγετε τις πόρτες των νοσοκομείων σε κερδοσκόπους της υγείας

Για «υποκρισία», «δογματισμό» και «νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες» κατηγόρησε την κυβέρνηση...

“Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας”: Εθνικό έγκλημα η αναγνώριση του

Η κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό...

Διέκοψαν την ομιλία Βελόπουλου στην βουλη

Πρωτοφανή πράγματα στην ελληνική Βουλή. Ο προεδρεύων διέκοψε ομιλητή,...

Προαναγγελία Κύρτσου για παραπομπή Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο

Σε διαδικτυακή του παρέμβαση πριν λίγα μόνο λεπτά ο...

Πανελλήνιες 2021: Δεν εξελίχθηκε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία για αρκετούς υποψήφιους φοιτητές τη φετινή χρονιά.

Πανελλήνιες 2021: Η Εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης (ΕΒΕ) δεν θα επιτρέψει φέτος σε χιλιάδες παιδιά με χαμηλές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να εισαχθούν στα πανεπιστήμια, επίσης φαίνεται ότι πάνω από 10.000 θέσεις στα ΑΕΙ θα μείνουν κενές και ταυτόχρονα 25.000-30.000 παιδιά θα μείνουν εκτός ΑΕΙ.

Σχετικά με τις βάσεις εισαγωγής οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε άνοδο των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία με εξαίρεση ίσως το 1ο , κάτι όμως που δεν θα αφορά τις Νομικές σχολές οι οποίες θα κρατηθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Παρότι δεν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ασφαλείς προβλέψεις (όπως οι επιλογές που θα γίνουν στο μηχανογραφικό και η ΕΒΕ των τμημάτων) οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα έχουμε άνοδο των βάσεων εισαγωγής σε πολλές δεκάδες χαμηλόβαθμα τμήματα του 1ου, 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου.εξετάσεις πανελληνίων

Από εκεί και πέρα, σχολές όπως οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστήμες Υγείας) καθώς και στα Πολυτεχνικά Τμήματα της Αθήνας (ΕΜΠ) και της Θεσσαλονίκης πιθανότατα να έχουν μεγάλη αύξηση μορίων. Ανάλογη φαίνεται ότι θα είναι η εικόνα και στα περιζήτητα υψηλόβαθμα Τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τέλος, στο 1ο επιστημονικό πεδίο η εικόνα μοιάζει κάπως θολή τουλάχιστον στα μεσαία τμήματα τα οποία πιθανόν να έχουν έστω και μια μικρή πτώση των βάσεων κάτι που όμως δεν φαίνεται ότι θα συμβεί στην πολυπόθητη Νομική της Αθήνας που ίσως κρατηθεί στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου η πτώση των βάσεων ενδεχομένως να κινηθεί κοντά στα 50 έως 130 μόρια.

θέματα Πανελλήνιες 2021

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, η άνοδος των βάσεων δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 350 μόρια και αυτό αφορά κυρίως σχολές όπως οι πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Παράλληλα άνοδος αναμένεται και στα χαμηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου. Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, τα άριστα γραπτά αυξήθηκαν σημαντικά και αυτό όπως φαίνεται θα εκτοξεύσει τις βάσεις στις ιατρικές και όχι μόνο σχολές. Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, πάλι λόγω της αύξησης των αριστούχων θα έχουμε άνοδο των βάσεων ακόμη και στα χαμηλόβαθμα τμήματα.

Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει με το μηχανογραφικό

Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους με βάση τις εκτιμήσεις για την πορεία των μορίων (ανοδική ή καθοδική). Πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος, που κάνουν χιλιάδες παιδιά και μπορεί να τους στοιχίσει την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Συνεπώς όταν έρθει η ώρα για την κατάθεση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους έχοντας υπόψη τις πραγματικές επιθυμίες τους και τους βαθμούς τους και όχι τις εκτιμήσεις για τις βάσεις καθώς ειδικά φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά η οποία γίνεται δυσκολότερη λόγω της ΕΒΕ αλλά και τις αλλαγές στις προτιμήσεις των νέων, τις οποίες έχει προκαλέσει η πανδημία.

baseis 14

Πανελλήνιες 2021: Τι εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα όπως εκτιμά και η αξιωματική αντιπολίτευση 25.000 έως 30.000 περισσότερα υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο πρώην υπουργός Παιδείας, τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης η Κυβέρνηση της ΝΔ οργάνωσε “σφαγή” των υποψηφίων με το νέο εξεταστικό σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. “Αυτό πρέπει να αποτραπεί” τονίζει ο Ν. Φίλης είναι “ο στοιχειώδης σεβασμός στα βάσανα, στους κόπους και στις αγωνίες αυτών των παιδιών και απαιτεί να μη μείνει ούτε μία θέση κενή από τις 77.415 που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι διατίθενται στα Πανεπιστήμια. Αντίθετα από τον κ. Μητσοτάκη, η δική μας θέση είναι ότι φέτος ειδικά, 77.415 παιδιά δικαιούνται, πρέπει και μπορούν να περάσουν στα δημόσια Πανεπιστήμια”. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αρκετά από αυτά τα παιδιά είδαν μέλη των οικογενειών τους, συγγενείς και φίλους να φεύγουν από τη ζωή ή να υποφέρουν στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία. Βίωσαν την ανεργία ή την δραστική οικονομική υποβάθμιση των γονιών τους. Είναι τα παιδιά της πανδημίας. Άξιζαν μια άλλη αντιμετώπιση και δυστυχώς δεν την είχαν, με ευθύνη μιας κυβέρνησης, που δεν τα σεβάστηκε. Που μετέτρεψε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό και τα lockdown στην κοινωνία και στην εκπαίδευση, σε εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων και ιογενούς μετάλλαξης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Που τα τιμώρησε με την «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» ώστε ό,τι κι αν έγραφαν να είναι σε ένα μεγάλο μέρος τους καταδικασμένα να βρουν την πόρτα των Πανεπιστημίων κλειστή: αριθμητικά, ίσως και στο 1/3, σε σχέση με τις θέσεις που ανακοινώθηκαν… Ένα πρόσθετο εμπόδιο δηλαδή, σε σχέση με τους υποψήφιους των προηγούμενων χρόνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες...

Το μυστήριο που κρύβουν οι λίμνες Ζερέλια εδώ και 12.500 χρόνια

Οι λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού...

Κατερρευσαν οι αστυνομικοι με την παπαδιά: Πήρα τα 347000 ευρώ από τη θυρίδα για να...

Δεν πιστευαν στα αυτια τους οι αξιωματικοί της Οικονομικής...

Το ασύλληπτο οικογενειακό δράμα πίσω από τον πιο παράξενο τάφο στην Ελλάδα

Στο νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο υπάρχει ένας διαφορετικός...

Διέκοψαν την ομιλία Βελόπουλου στην βουλη

Πρωτοφανή πράγματα στην ελληνική Βουλή. Ο προεδρεύων διέκοψε ομιλητή,...

Επίθεση στη μέση της Κηφισίας δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιαννης Στρατάκης

Πρωτοφανες συμβάν στην μέση του δρόμου οταν δικυκλιστής ακολούθησε...