Εύγε πατριώτισσα Νίνα Κασιμάτη! Φέρνει στη βουλή το θέμα που εξόργισε τους Έλληνες και απαιτεί εξηγήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βουλή η συμμετοχή του Πρέσβη της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν στην προκλητική φιέστα του καθεστώτος Αλίεφ στο Αρτσάχ – Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας

Η Νίνα Κασιμάτη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αρμενίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε Αναφορά για τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Δένδια βάσει της ανοικτής επιστολής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας, που απευθύνεται σε εκείνον, με θέμα τη συμμετοχή του Πρέσβη της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαου Πιπερίγκου, στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε το καθεστώς Αλίεφ και περιελάμβανε μεταξύ άλλων επίσκεψη ομάδας διαπιστευμένων στο Αζερμπαϊτζάν διπλωματών στην κατεχόμενη αρμενική πόλη Σουσί του Αρτσάχ.

Σύμφωνα με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, «ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της Άγκυρας και τις παρόμοιες προκλητικές φιέστες που διοργανώνει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν προσκάλεσε εκπροσώπους κρατών να “εορτάσουν” μαζί του. Να εορτάσουν τι; Το απεχθές έργο του Αζερμπαϊτζάν που εξακολουθεί να καταπατά τις συμφωνίες και να εισβάλλει στην κυρίαρχη επικράτεια της Αρμενίας; Ή να “τιμήσουν” έναν δικτάτορα, που εξακολουθεί να κρατά παράνομα αιχμαλώτους πολέμου Αρμένιους στρατιώτες και πολίτες, μετά τη λήξη του καταστροφικού πολέμου στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ);»

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης «η άρνηση των χωρών της ομάδας Μίνσκ (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία), αλλά και της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, να συμμετέχουν στη ντροπιαστική φιέστα, που σκοπό είχε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα φρικτά εγκλήματα του Αζερμπαϊτζάν, μετά και το ψήφισμα-καταπέλτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στις 20 Μαΐου με συντριπτική πλειοψηφία έθετε ένα ισχυρό πλαίσιο, επικρίνοντας το Αζερμπαϊτζάν για τις εγκληματικές του πρακτικές ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ.

Δυστυχώς η σημειολογία όλης της εκδήλωσης είχε πολλαπλά μηνύματα, στα οποία πρώτη η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιδράσει, εφόσον η φιέστα διοργανώθηκε μέσα στον ιερό χώρο του ιστορικού ναού Γαζαντσετσότς, με αποκαθηλωμένο τρούλο και βάνδαλες μετατροπές που θυμίζουν παρόμοιες πρακτικές που εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πιστεύουμε ότι η παρουσία των εκπροσώπων των κρατών, αλλά κυρίως της Ελλάδας, ενθαρρύνει το εξωφρενικό και αλαζονικό καθεστώς του Προέδρου Αλίεφ. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από τις επαίσχυντες δηλώσεις του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Ελλάδας, κατά την διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του κ. Πιπερίγκου στο Μπακού.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή, καθώς και σύσσωμη η Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδας, εκφράζουν την εντονότατη δυσαρέσκειά τους για την συμμετοχή του εκπροσώπου της χώρας μας στην εν λόγω παρωδία. Γνωρίζετε πολύ καλά πως το Αζερμπαϊτζάν, αντιγράφοντας πιστά τον μέντορά του, παραβιάζει θρασύτατα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Σε τι αποσκοπεί τελικά η στήριξη που του παρέχει η Ελλάδα στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία;»

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αρμενίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη προώθησε στο Υπουργείο Εξωτερικών την ανοιχτή επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας και κάλεσε τον Υπουργό Νικόλαο Δένδια να ενεργήσει σχετικά, να απαντήσει και να ενημερώσει τη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ