Η πρόεδρος που αγκάλιαζε τον πολιτισμό – Ο Λιγνάδης, οι ανεμβολίαστοι και η γιορτή της δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμονές της εορτής της Δημοκρατίας, θυμηθήκαμε ένα διθυραμβικό αλλά και προφητικό άρθρο του Παύλου Παπαδόπουλου στην Καθημερινή, με τίτλο: «Η πρόεδρος που αγκαλιάζει τον πολιτισμό».

Ήταν ένα άρθρο που γράφτηκε πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Λιγνάδη, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά επίκαιρο και λόγω των ημερών.
Περιγράφοντας λοιπόν την αγάπη της προέδρου για τον πολιτισμό, το άρθρο αποκάλυπτε την μεγάλη εκτίμηση που έτρεφε η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για τον υπόδικο Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά κακουργημάτων.

«Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης και του Φεστιβάλ Αθηνών Κατερίνα Ευαγγελάτου βρίσκονται ψηλά στην εκτίμηση της θεατρόφιλης Προέδρου και φυσικά στη λίστα των προσκεκλημένων… (για την δεξίωση στην προεδρία)…

Πριν ακόμα ορκιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας η κ. Σακελλαροπούλου αποκάλυψε την προτίμησή της για το θέατρο, αφού η πρώτη δημόσια εμφάνισή της έγινε στην πρεμιέρα του «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο στις 26 Φεβρουαρίου.»

A76A2EE9 3320 4D64 A1F4 E4DFFBD39063

Η κυρία Σακελλαρόπουλου φωτογραφιζόταν με τον Λιγνάδη και τον απολογητή των βιαστών Τσόκλη, αλλά δεν βρήκε μια κουβέντα για τον δολοφονημένο Καραϊβάζ

Το άρθρο ανακοίνωνε μάλιστα ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρισκόταν στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει την δεύτερη παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, αφού δεν θα μπορούσε να είναι στην πρεμιέρα.

Φυσικά το άρθρο αποδείχτηκε απολύτως ακριβές, καθώς όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Λιγνάδη, η κυρία πρόεδρος λησμόνησε ξαφνικά το MeToo και την Σοφία Μπεκατώρου και θυμήθηκε τα «δικαιώματα του κατηγορουμένου»!

Η φετινή δεξίωση για την γιορτή της Δημοκρατίας, θα είναι διαφορετική, αφού σύμφωνα με διαρροές η κυρία πρόεδρος θα υποβάλει σε έλεγχο όσους εισέλθουν, προκειμένου να απαγορευτεί η είσοδος σε όσους δεν διαθέτουν «πιστοποιητικό Covid». Εάν αυτό επαληθευτεί, θα συμπληρώσει την απόλυτη γελοιοποίηση του πολιτεύματος, το οποίο έφτασε να εκπροσωπείται από την κυρία Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, προερχόμενη από τον πολιτικό χώρο που υμνούσε «δημοκράτες» όπως ο Τσαουσέσκου.

Του πολιτεύματος που για πρώτη φορά μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, επέβαλε καθολική απαγόρευση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και της θρησκευτικής δραστηριότητας.

Του πολιτεύματος που ακόμα και στην γιορτή της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται να διαχωρίσει τους Έλληνες σε εμβολιασμένους και μη, λες και αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν δικαίωμα στην ελευθερία, δεν συμμετέχουν στην δημοκρατία, δεν είναι Έλληνες πολίτες.

Αναμένουμε να δούμε αν αυτές οι διαρροές θα επαληθευτούν. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πάλι δεν θα παρευρεθεί στο προεδρικό μέγαρο για την γιορτή της Δημοκρατίας. Κρίμα γιατί η παρουσία του θα ταίριαζε απόλυτα στην κατάντια του πολιτεύματος, το οποίο αλλοιώθηκε πλήρως από ένα κράτος το οποίο βιάζει τα παιδιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ