Εκθεση-κόλαφος: H κυβέρνηση υπονόμευσε τις έρευνες για τη Novartis!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύψεις του δικτύου Ερευνας της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος εκθέτουν διεθνώς τη χώρα

Προσπάθεια υπονόμευσης της έρευνας για το σκάνδαλο Novartis χαρακτηρίζει το Δίκτυο Ερευνας της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP) την προανακριτική επιτροπή που στήθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μάλιστα, στο νέο αυτό δημοσίευμα, το οποίο εκθέτει ακόμη μία φορά διεθνώς τη χώρα μας για το σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού και έχει τίτλο «Ελληνίδα εισαγγελέας θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis», το διεθνές δίκτυο, που έχει πάρει μέρος σε έρευνες, όπως τα Panama Papers, φαίνεται πως συνδέει τελικά την πρόταση που κατέθεσε η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, λίγα λεπτά πριν συνταξιοδοτηθεί, να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων με αυτήν ακριβώς την προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει την έρευνα.

Σκάνδαλο Novartis: “Η ΝΔ υπονόμευσε τις έρευνες” λέει το Διεθνές Δίκτυο κατά Διαφθοράς OCCRP (Βίντεο)

Ο ερευνητής του δικτύου, επιπλέον, δεν ξεχνά να αναφέρει πως η πρόταση της κυρίας Θεοδώρου έρχεται λίγο μετά το αίτημα αποκάλυψης των μαρτύρων που είχαν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε σχέση δε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως είχε κατηγορηθεί από τους προστατευόμενους μάρτυρες «ότι ήταν αποδέκτης μετρητών με βαλίτσες όσο ήταν στην εξουσία, από το 2012 έως και το 2012», αλλά και πως όσοι πολιτικοί κατηγορήθηκαν για δωροδοκία έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στους καταγγέλλοντες με τον υποτιμητικό όρο «κουκουλοφόροι», ο οποίος χρησιμοποιούνταν συχνά για τους συνεργάτες των ναζί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε σχέση με την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και το σκάνδαλο Novartis, το OCCRP υπογραμμίζει πως αντιμετώπισε απίστευτη πίεση, ποινικές διώξεις από το κόμμα της Ν.Δ. και τελικά εκδιώχθηκε από τη θέση της με νομοσχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ