27/07/2021

Τώρα: Διωχνουν απο το κτίριο της βουλης όσους βουλευτές δεν κάνουν το εμβολιο

Ακόμα όμως που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια μπορεί να συμμετέχουν κανονικά στις εκλογές χωρίς να δίνουν φράγκο, και οι βουλευτές τους μπορεί να μπαίνουν στην βουλή ανενόχλητοι. Την ίδια στιγμή αν κάποιος έλληνας χρωστάει του παίρνουν μέχρι και το νεφρό.
Τον αποκλεισμό από την Ολομέλεια της Βουλής των ανεμβολίαστων βουλευτών πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου, ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, εναρμονισμένος πλήρως με την γραμμή της κυβέρνησης για μπλοκάρισμα των προνομίων των μη εμβολιασμένων.

Στην ουσία τους απομακρύνουν απο το προσκήνιο καθως υπάρχουν κοινωνικες αντιδράσεις, κυρίως για τους κυβερνητικούς βουλευτές που ενώ οι ίδιοι δεν κάνουν το εμβολιο, κουνάνε το δάκτυλο στους υπόλοιπους πολίτες.

Τι θρήσκευμα εχουν οι τρεις γαλάζιοι βουλευτές που δεν τους επιτρέπει η πίστη τους να εμβολιαστούν;

Οι μη εμβολιασμένοι βουλευτές, ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο ανήκουν, δεν θα μπορούν να παίρνουν το λόγο είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές και η οποιαδήποτε παρέμβαση τους να γίνεται από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην παρούσα φάση ο κ Μπούγας πρότεινε αρχικά να απευθυνθεί αυστηρή σύσταση στους μη εμβολιασμένους και σε δεύτερη φάση να απαγορευθεί η δια ζώσης παρουσία τους στις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Τα μέλη της Διάσκεψης εμφανίστηκαν ως επί το πλείστον θετικά στην πρόταση του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, επισημαίνοντας πάντως σε ανώτατο κοινοβουλευτικό επίπεδο ότι ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής θα επανεξεταστεί σε κάθε περίπτωση από τον Σεπτέμβριο και με βάση τα νέα δεδομένα της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ