Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Κώστας Καραμανλής Υπουργός Μεταφορών: «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστίες μετάδοσης αλλά όχι σούπερ-μετάδοσης του ιού» (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστας Καραμανλής Υπουργός Μεταφορών: «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, επιτιθέμενος στους επιστήμονες που επισημαίνουν το αντίθετο.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε πως δεν υπάρχει πλέον τόσο μεγάλος συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς και πως αν χρησιμοποιούμε τη μάσκα δεν πρόκειται να μολυνθούμε από τον ιό.

«Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση είτε να υπερβάλουμε πολλές φορές, είτε να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Αυτό που έχουν πει όλοι οι συγκοινωνιολόγοι διεθνώς είναι ένα, πρέπει να φοράμε μάσκα μέσα στα ΜΜΜ. Αν σας δείξω εικόνες του τι συμβαίνει στο Λονδίνο, στο Παρίσι στη Νέα Υόρκη ή στη Ρώμη θα δείτε ότι και εκεί υπάρχουν σημεία σε συγκεκριμένες ώρες που υπάρχει πολύς κόσμος, αλλά εκεί δεν βλέπω να γίνεται ο κακός χαμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν η δημοσιογράφος έσπευσε να του υπενθυμίσει πως οι ίδιοι οι επιστήμονες και μέλη της επιτροπής των ειδικών είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα μέσα μεταφοράς είναι εστίες μετάδοσης του ιού, υπεραμύνθηκε μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο κατά των λοιμωξιολόγων λέγοντας πως στην Ελλάδα ο καθένας είναι αυτό που δηλώνει και πως υπάρχει μια πανσπερμία ανθρώπων που δηλώνουν ειδικοί.

«Πρέπει να καταλαβαίνουμε ποιοι βγαίνουν για να πουν μια εξυπνάδα και ποιοι είναι σοβαροί και λένε σοβαρά πράγματα» ανέφερε συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος πως στην Ελλάδα έχουμε την τάση να υπερβάλλουμε.

https://www.dailymotion.com/video/x82qurs

πηγή 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ