Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Νεκροί απο κορωνοϊό πέντε Ισραηλινοί που είχαν εμβολιαστεί απο τους πρώτους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ηλικιωμένοι (με προυπάρχοντα ή όχι νοσήματα) ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να εμβολιαστούν κατά το κοροναιού σε όλο το κόσμο και φυσικά στο Ισραήλ, το κράτος του πλανήτη που εμβολίασε πρώτο το πληθυσμό του σε τόση μεγάλη έκταση και συνεχίζει ακάθεκτο τους εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15 χρόνων.

Με πληροφορίες απο By The Clockwork Orange Times Team

Την ίδια στιγμή όμως έχουν αρχίσει να καταγράφονται θάνατοι εμβολιασθέντων ασθενών που προκαλούν εντύπωση. Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου τουλάχιστον 5 Ισραηλινοί οι οποίοι ήταν πλήρως εμβολιασθέντες προσβλήθηκαν από τη COVID-19 και έφυγαν από τη ζωή.

Ο 5ος ασθενής έφυγε λίγες ώρες πριν. Πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Assuta Medical Center στο Ashdod.

Ο θάνατός του ήταν του 12ου Ισραηλινού ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις πρώτες μέρες του Ιουλίου ενώ ολόκληρο τον Ιούνιο είχαν πεθάνει 9 άτομα.

Μια 85χρονη γυναίκα από το βόρειο Ισραήλ πέθανε τη Δευτέρα, λόγω επιπλοκών από τον κοροναϊό, τέσσερις ημέρες αφότου ο 86χρονος σύζυγός της πέθανε από την ίδια ασθένεια-μεταδίδουν οι Times του Ισραήλ.

Τόσο η Rachel όσο και ο Yitzhak Na’eh εμβολιάστηκαν πλήρως, αλλά υπέφεραν από προϋπάρχουσες παθήσεις, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Rambam της Haifa, όπου και οι δύο υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Η γυναίκα έγινε ο τέταρτος εμβολιασμένος ασθενής που υπέκυψε σε επιπλοκές από τον κοροναϊό σε μια εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος μίας 75χρονης γυναίκας κι ενός 48χρονου άνδρα.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων Krayot, ο εγγονός του Na’eh, Oshri Aviv, είπε ότι είχε μετακομίσει στους παππούδες του, αφού παρατήρησε πόσο μοναχικοί ήταν κατά τη διάρκεια του πρώτου κλειδώματος πέρυσι.

F31B004C 31CD 4805 A0B5 166A8A52F5BF

Rachel και Yitzhak Na’eh

«Είδα πόσο θετική επίδραση είχα σε αυτούς. Οι παππούδες μου ήταν χαρούμενοι που ήμουν μαζί τους και έτσι ήμουν κι εγώ. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω γι ‘αυτούς », είπε ο 28χρονος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, υπάρχει ένας αυξανόμενος συσχετισμός μεταξύ εμβολιασμένων Ισραηλινών που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta του κορανοϊού και εκείνων που ήταν από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι η προστασία του εμβολίου εξασθενεί με το πέρασμα του χρόνου.

Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες που συνεργάστηκαν με το Υπουργείο Υγείας προειδοποίησαν ότι ήταν πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, καθώς το μέγεθος του δείγματος ήταν πολύ μικρό και εκείνοι που εμβολιάστηκαν πρώτα ήταν οι πιο ηλικιωμένοι και διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο αφού είχαν ήδη εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα στοιχεία που αναφέρονται στην έκθεση έδειξαν ότι το εμβόλιο έχει προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους ανθρώπους από σοβαρές ασθένειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ