Το Μαυροβούνιο δεν επέτρεψε σε ρωσικό πλοίο να εκφορτώσει όπλα για τη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρέσβης της Σερβίας στη Μόσχα, Μίροσλαβ Λαζάνσκι, δήλωσε σήμερα ότι το Μαυροβούνιο απέρριψε αίτημα της Σερβίας να παραλάβει στρατιωτικό εξοπλισμό δια θαλάσσης τα οποία είναι δώρο της Ρωσίας,  τα οποία θα εκφορτώνονταν στο λιμάνι του Μπαρ και στη συνέχεια θα φορτώνονταν σε αμαξοστοιχία με προορισμό το Βελιγράδι.

Ο Λαζάνσκι ισχυρίστηκε ότι, λόγω της απόφασης της Ποντγκόριτσα, η Σερβία έπρεπε να διαθέσει «20 φορές» περισσότερα χρήματα για να μεταφέρει τον δωρεάν εξοπλισμό με μεταφορικό αεροπλάνο, αναφέρει το rtcg .

«Ζήτησα δύο φορές από τον συνάδελφό μου, τον πρεσβευτή του Μαυροβουνίου στη Μόσχα, Σκεπάνοβιτς, να τηλεφωνήσει στην Ποντγκόριτσα και να αφήσει τα όπλα να πάνε με πλοίο. Η απάντηση του υπουργού Άμυνας του Μαυροβουνίου ήταν ότι έπρεπε να πληρώσουμε στις αεροπορικές μεταφορές, κάτι που μας κόστισε πολύ», δήλωσε ο Σέρβος πρέσβης.

Πρόσθεσε ότι τα όπλα έφτασαν στη Σερβία μέσω αρκετών χωρών του ΝΑΤΟ, που επέτρεψαν τα ρωσικά αεροπλάνα να διέλθουν από τη χώρα τους.

«Αποδεικνύεται ότι το Μαυροβούνιο είναι περισσότερο «νατοϊκό μέλος» από κάποιες άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρέσβης.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ