Φολέγανδρος: Την έπνιξε ο φονιάς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από πνιγμό έχασε την ζωή της η Γαρυφαλλιά στην Φολέγανδρο, όπως αποκάλυψαν πριν από λίγη ώρα, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής που διενήργησε νεκροψία-νεκροτομή στην σορό της άτυχης 26χρονης έκανε σαφές ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό κι ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Νωρίτερα, ο 30χρονος σύντροφος της Γαρυφαλλιάς, ομολόγησε στους αστυνομικούς με απίστευτη κυνικότητα και ψυχραιμία ότι την σκότωσε. Συγκεκριμένα, είπε ότι τις τελευταίες ημέρες τσακώνονταν έντονα με την άτυχη φαρμακοποιό και πως το ίδιο έγινε και το μεσημέρι της Παρασκευής. Έτσι, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά 30 μέτρων, ενώ σε άλλα τόσα θα έπεφταν στην θάλασσα.

Στην συνέχεια, όπως παραδέχτηκε, η 26χρονη βγήκε έξω, εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε πριν καταλήξει στην θάλασσα χτύπησε σε κάποια βράχια. Όταν κατάλαβε τι είχε κάνει βούτηξε και αυτός στην θάλασσα για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη σηκώθηκε και έφυγε.

Σε λίγη ώρα ο 30χρονος αναμένεται να οδηγηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην εισαγγελία Νάξου.

Για την ανείπωτη τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένειά τους, μίλησαν οι γονείς της Γαρυφαλλιάς.

«Είναι φονιάς, αυτός την σκότωσε. Η κόρη μου ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, πολύ αγαπητή, ένας επιστήμονας, ένα δώρο για μένα, για τα αδέλφια της, για τον τόπο που ζούμε, για την επιστήμη της» λέει και συμπληρώνει. «Σκότωσε το κορίτσι μας στα καλά καθούμενα. Ένα κορίτσι που μία ζωή διάβαζε και δεν έκανε τιποτ’ άλλο και πήγε πρώτη φορά διακοπές στη ζωή της».

Από πλευράς της η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλέκα Ψαράκου ζητά να γίνει σεβαστός ο πόνος της οικογένειας και σημειώνει πως δεν είχε τύχει να γνωρίσει τον νεαρό. «Μόνο στην κρίση του παιδιού μου που μου έλεγε ότι είναι ένα κάλο παιδί, άλλα έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές άλλα πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τα είχε δει», είπε. Μάλιστα, αναφερόμενη στην μάνα του 30χρονου καθ’ομολογίαν δολοφόνου σημείωσε: «Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον δικό της πόνο. Και κείνη η μάνα αυτό το παιδί έχει κάνει, δεν ήθελε να φτάσει σ’ αυτό το σημείο».

Όπως λέει η κυρία Ψαράκου, «ο σύζυγος μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλω μία ηρεμία να τιμήσω το παιδί μου που κάποιος του αφαίρεσε τη ζωή μ’ αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κάκια στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους. Αυτή η τραγωδία είναι πρώτα για το παιδί μου που δεν του άξιζε αυτό. Σ’ αυτό το πλάσμα δεν άξιζε αυτό το πράγμα».

Η μητέρα της 26χρονης κοπέλας που σκοτώθηκε από τον ίδιο της τον σύντροφο, έκανε μία αναφορά στα απανωτά περιστατικά γυναικοκτονιών, απευθύνοντας έκκληση προς όλους, «να μην φύγουν άλλα κορίτσια». «Σας παρακαλώ περάστε αυτό το μήνυμα ότι πρέπει να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός άνανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ζήτησε τα λόγια της να καταγραφούν, ακριβώς όπως τα είπε.«Μάθετε στα αγόρια σας, σας παρακαλώ, να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες κι εγώ έχω δυο γιους. Τι να σας πω, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η ίδια οικογένεια. Είναι το πρώτο μας παιδί, είναι τραγικό, είναι εφιάλτης. Τα αδέλφια της είναι σε πολύ τραγική κατάσταση, τρέχουμε σε νοσοκομεία είναι τραγικό αυτό που ζούμε» επεσήμανε η μητέρα της 26χρονης κοπέλας.

Τέλος, η κ. Αλέκα Ψαράκου είπε: «Θα ήθελα να πω στο παιδί μου μία τελευταία φορά ότι το αγαπώ κι εγώ και η οικογένεια μου κι ότι το λατρεύουμε κι ότι δεν έκανε κάτι λάθος εκείνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ