Μετά την Μυκονο απειλούν να κλείσουν και Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, Κρήτη, Αττική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόβαση 40 αστυνομικών στη Μυκονο για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας αλλα και καθως υπάρχουν φόβοι για επεισόδια ενώ το νησί θα επιτηρείται στο εξής και από αέρος, μέσω drones.

Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν χθες κατά δύο στο «νησί των ανέμων» φτάνοντας τα 39, ενώ στον πορτοκαλί συναγερμό παραμένουν Ίος, Πάρος, Σαντορίνη, αλλά και το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης, που μαζί με την Αττική ειναι οι επόμενες περιοχές που απειλούνται με το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown, με το κυβερνητικό επιτελείο να καλείται να επιλέξει -σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- από μια δέσμη μέτρων, όπως:

· Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

· Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

· Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

· Απαγόρευση μουσικής όλο το εικοσιτετράωρο

· Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

· Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέμα ωρών αποτελεί η λήψη δύο νέων, οριζόντιων μέτρων στον τουρισμό:
Α). Υποχρεωτικό έξτρα διαγνωστικό τεστ (εκτός από τα ήδη προβλεπόμενα) για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό,

Β). Δυνατότητα στον εργοδότη να αποσύρει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από θέσεις εργασίας με στενή επαφή με το κοινό στα ξενοδοχεία (ρεσεψιόν, πρωινό κτλ) και μεταφορά τους σε άλλα πόστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ