Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι από την συνάντηση του Μακρόν με εκπροσώπους του SDF της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

(Ανακοίνωση τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών)

Καταδικάζουμε τη συνάντηση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τα μέλη του λεγόμενου Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου στο οποίο ηγείται το PYD/YPG πού είναι το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ στη Συρία.

Η παρά τις εκκλήσεις μας συνεχιζόμενη σχέση της Γαλλίας με αυτήν την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση που έχει ματωμένα χέρια και με τις θυγατρικές της, υπονομεύει την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, όπως και τις προσπάθειες για επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας και διατήρησης της πολιτικής ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Υπενθυμίζουμε επίσης προς την γαλλική και διεθνή κοινή γνώμη το γεγονός ότι αυτή η οργάνωση κατέστειλε με βίαιες και αιματηρές μεθόδους ειρηνικές διαδηλώσεις νέων που είχαν αρνηθεί να στρατολογηθούν, στόχευσε πολιτικούς στόχους όπως το νοσοκομείο στο Άφριν, επιτέθηκε σε πολίτες της Συρίας συμπεριλαμβανομένων παιδιών και βασάνισε μέχρι θανάτου κρατούμενους.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο την καταπολέμηση αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης και των συνεργατών της παντού.

https://www.mfa.gov.tr/sc_-30_-fransa-cb-macron-un-sozde-suriye-demokratik-konseyi-mensuplari-ile-gorusmesi-hk-sc.en.mfa

20/7/2021

Σχ. Εμείς τι περιμένουμε για να συναντήσουμε και να ενισχύσουμε αυτούς τους ανθρώπους;

Δεν πρέπει κάποτε να ξεπεράσουμε το άγος της παράδοσης του Οτζαλάν;

tourkikanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ