Δραματική η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας – Ξύλο και χημικά σε ποιον διαδήλωνε κατα του εμβολίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνα που οι δυνάμεις της αστυνομίας με πολιτική εντολή του Μαξίμου ΤΣΑΚΙΣΑΝ στο ξύλο και διέλυσαν με μεγαλειώδη βαρβαρότητα την συγκέντρωση αντιεμβολιαστων στο Συνταγμα.

Ειχε καιρο, ίσως και χρόνια η Αθήνα να δει τέτοιου είδους βίαιη καταστολή στο Συνταγμα. Η αρχή εγινε οταν Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν μπροστά από τη Βουλή, είχαν περικυκλώσει τις αύρες της αστυνομίας και οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από τα οχήματα εκτόξευσης νερού.

Ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών, κατευθύνθηκε προς το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, ενώ άλλοι διαλύθηκαν βίαια στα γύρω στενά ενώ οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου.

Κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Μαλιστα στο σημείο βρέθηκαν ακόμη και σπασμένες ελληνικές σημαίες και  εικόνες απο αυτές που κρατούσαν κάποιοι απο τους διαδηλωτές και έγιναν θρύψαλα κατα την διάρκεια των επεισοδίων, που ετρεχαν οι άνθρωποι για να γλυτώσουν απο το ξύλο και τα χημικά.

Η αντίδραση των αρχών ήταν πρωτοφανής και δείχνει πως η κυβερνηση Μητσοτακη εχει χάσει πλέον την ψυχραιμία της και επιτίθεται ακόμη και εναντίον μιας σημαντικής για εκείνη δεξαμενής ψηφοφόρων καθως ο πολιτικος χώρος των αρνητών του εμβολίου ειναι πολύ κοντά πολιτικά στη ΝΔ ενώ ένα τεράστιο κομματι τους εχουν στηρίξει τη ΝΔ κατα καιρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ